Följ oss på Instagram
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Fotbollsförening
GLÄDJE GEMENSKAP UTVECKLING
F2009
IFK Ystad FK/SoGK Charlo
5 - 2
Ystads IF FF
IFK Ystad FK/SoGK Charlo 5 - 2Ystads IF FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 02 september, 11:00
Plats:Charlottenlunds IP A-plan 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 132113008
Samling:09:45, McDonalds parkering
Aktivitetsinfo: Ombytta och klara.
Matchställ: Det vita stället.

Vi behöver besked omgående om ni kan eller inte, då vi är kort med spelare.
Förlust i derbyt
2023-09-04 16:10

Första derbyt på hösten stod på schemat borta mot IFK Ystad/Charlo på en fin gräsmatta i Svarte.

Det brukar bli bra och tuffa matcher mellan oss, något vi pratat om att vi skall våga ta närkamper.

 

Vi började matchen väldigt bra och vi skapade några chanser till att ta ledningen., bla ett skott som träffade överliggaren på ribban. Tycker vi hade bra koll på läget och tjejerna var verkligen på hugget direkt. Hemmalaget var inte ofarliga och stundtals ställde dom till det för oss och skapade några halvchanser.  Det var hemmalaget som tog ledningen efter ett fint skott som seglade in i bortre hörnan av Evelinas mål. Första halvlek slutar med ledningen för hemmalaget med 1-0.

 

Tycker vi gör en bra första 25 min med bra spel, tycker att vi har lite mer boll än IFK/Charlo men utan att dominerar chansmässigt, utan ser man till målchanser är det jämnt.

 

Andra 25 min började vi bra och efter 6 min kommer kvitteringen till 1-1 genom vår notoriska målskytt Elsa efter en behärskat avslut.  Några minuter senare gör IFK/Charlo 2-1 genom en frispark som är grymt slagen rätt upp i krysset, dagens behållning utan tvekan. Jag tycker att vi fortsätter att spela bra och spelmässigt är det fortsatt jämnt. Hemmalaget gör 2 mål till innan pausvilan. Trots att de leder med 4-1 slutar inte tjejerna att kämpa utan de verkligen försöker skaka liv i matchen. 

Vi lyckas inte göra fler mål innan sista pausen och inte de heller.

 

Inför de sista 25 min pratade vi mycket att inte ge upp utan hålla huvudet högt för trots vi ligger under med 4-1 tycker jag att spelet är jämnt ute på planen. Hemmalaget är lite mer tuffare i vissa dueller vilket ledde till några mål för mycket, där har vi något att lära oss.

 

Sista halvleken började inte riktigt som vi tänkt oss utan de gör även 5-1 av deras nr 19 som gör 3 mål och är väldigt bra match. Efter deras 5-1 mål fortsätter vi att hålla humöret och inställning uppe. Det skapas inte så många klara målchanser från något av lagen utan det är mycket spel ute på planen. Matchens sista mål gör vi och än en gång är det Elsa som lyckas sätta dit ännu en boll.

 

Det blev förlust med 5-2 trots jag tycker vi gör en bra match. Alla i laget gör det väl godkänt och skall inte deppa för mycket över denna förlust.

Jag och Andrea ser många saker som är bra och många spelare som gör det väldigt bra. Jag vill lyfta fram Ida Mehler född 2010 som gjorde en väldigt bra match och verkligen tog för sig, kul att se.

Nu ser vi framemot en ny veckas träning med nya fokus området som gör att vi kommer väl förberedda inför nästa helgs match mot Vellinge IF på söndag hemma kl 14.

 

Ni är grymma mvh Jocke & Andrea

 

<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer