Matchnummer: 130710006
Samling:17:30
Seriepremiären avklarad
2022-04-08 23:44

Äntligen var den långa försäsongen slut, visserligen en försäsong som verkligen gått i dur med fina insatser och resultat i träningsmatcher. Framför allt efter 4 fina matcher som obesegrade i DM. På försäsongen har vi även hunnit avverka ett träningsläger i Vanneberga där samtliga 23 spelare i truppen närvarade. Idag var dock försäsongen "äntligen" slut och det var dags för seriepremiären hemma mot Eslövs BK, ett lag som det brukar bli både roliga och jämna matcher emot. Samma Eslövs BK som vi mötte i årets första träningsmatch där vi ledde med 3-0 men tappade till 3-4 i andra halvlek. Det fanns därför dels en stor revanschlust, men även lite nerver var inblandat som sig bör när det är seriepremiär och det kändes inte som att det skulle bli ett målkalas igen likt den förra matchen. Vi ställer en bra och relativt samspelt startelva på banan och har även en riktigt bra bänk för dagen, om än lite ”baktung” då det bland de fyra som fanns där var tre spelare som i första hand brukar spela mittbackar + Kalle som målvakt.

Innan matchen pratade vi om att försöka sätta stopp för Eslövs välkända snabba kontringsspel och spela den anfallsfotbollen som vi spelat med framgång i tidigare matcher, tyvärr så blir vi ganska nedtryckta och lyckas inte spela oss fram så fint som vi blivit vana vid. Det blir i stället ganska mycket långa bollar upp på felvända spelare för att sedan få kriga om andrabollar, en fotboll som vi varken vill eller bör spela. Båda lagen skapar några halvchanser men att det står 0-0 på tavlan efter 45 minuter är där nog ingen som kan säga är orättvist. I paus pratar vi om att försöka börja spela mer längs marken vid möjlighet och att sätta bollar in bakom Eslövs höga backlinje i stället för att söka höga bollar och duellspel. Det är dock Eslöv som är mest taggade när andra halvlek blåses igång och man kommer ut och tar över matchen genom att dels ta över bollinnehavet som vi fått ha stora delar i första, men framför allt genom att vara först in i närkamper där man vinner både första och andrabollar. Eslöv börjar här skapa lite farligare chanser och att inte 1-0 kommer tidigare får vi både tacka Axel i målet för som gör några riktigt svettiga räddningar, men även backlinjen som stoppar några potentiellt farliga Eslövs-kontringar. Mellan minut 60 och 70 gör vi tre byten för att försöka förändra matchen som vi då kände att vi hade tappat greppet om, några lite ovana positioner blev det därefter och det hinner aldrig riktigt sätta sig innan Eslöv gör 1-0 i minut 80. Vi väljer sedan att försöka trycka in en kvittering genom att trycka upp med mycket folk på offensiv planhalva, men Eslöv kan avvärja våra försök och en 0-1 förlust i seriepremiären är ett faktum.

Sammanfattningsvis så får man säga att det kanske inte var den mest publikvänliga matchen vi spelat i år, detta då anfallsspelet inte fungerade så bra som vi blivit vana vid de senaste matcherna. Däremot så är försvarsspelet väldigt bra över hela banan hela vägen från målvakt till anfallslinjen med flera fina individuella insatser, vilket såklart är något vi tar med oss. Målsättningen för våren är trots allt att spela ihop vårt nykomponerade och väldigt unga P19-lag och etablera oss i Herrjunior Division 1, för att sedan kunna växla upp till hösten när serien startar om.

Måste även passa på att berömma domaren som gör en väldigt bra insats trots att han dömde ensam, något som blir väldigt svårt på den här nivån. Tyvärr har det av någon mycket märklig anledning prioriterats att tillsätta assisterande domare till Division 6 herr före denna serie och då är det tacksamt att det finns så pass bra huvuddomare som klarar av att döma ensamma.