Matchnummer: 130711011
Samling:13:30
Mörker i Lödde, igen
2022-08-14 21:43

Andra matchen i serien skulle sluta med förlust. Vi pratar innan matchen om att göra en likadan insats som senaste matchen och även göra det bra efter vårsäsongens förlust mot just Lödde som var vår sämsta match hittills. Förutsättningarna blev lite speciella då A-laget på grund av spelarbrist dels inte kunde släppa ner några spelare, men framförallt så hade vi tre spelare med i deras match igår vilket såklart är otroligt kul för de spelarnas skull, men något som också blir kostsamt i vår egen serie då vi tvingas till lite ofrivilliga justeringar.

Trots en ospelbar plan och därmed en förflyttning mitt i uppvärmningen och en extremvärme på 29 grader så rivstartar vi matchen och Nino kan placera in 1-0 redan efter 4 minuter. Vi håller sedan ett bra tryck i ytterligare några minuter innan förfallet börjar. Lödde som valt att spela ett extremt rakt anfallsspel med bara långa bollar skapar tryck på oss samtidigt som vi inte klarar av att hålla i bollen, vi får tacka Kalle i målet för att det inte kommer en kvittering tidigt i denna period. Efter 30 minuter kan vi inte längre hålla emot, fyra mål i baken på 15 minuter innan paus är ett faktum och det är tyvärr också välförtjänt även om något av målen luktade offside. Vi pratar innan matchen om att de sämre perioderna måste hållas korta och att vi måste komma upp på hästen igen när de väl inträffar, istället blir det 30 minuter av lidande i första halvleken.

I pausen får tyvärr tonläget skruvas upp, det kändes som att vi inte var intresserade att spela fotboll överhuvudtaget idag och det beslutades gemensamt att vi skulle gå ut göra andra halvlek hederssam. Andra halvlek steppar vi upp, detta samtidigt som motståndarna även slår av på takten efter ett tidigt 5-1 mål. 5-2 och 5-3 (på årets första straff) kommer via Karl och det är egentligen inte förrän 5-3 målet kommer som vi vaknar till liv. Sista 15 minuterna är därför något vi tar med oss, hade vi spelat med denna intensitet och vilja över 90 minuter så hade vi lämnat med tre poäng idag.

Så här i efterhand känns det tyvärr som att ingen utom Kalle i mål kommer upp i sin normala nivå, surt men ändå skönt att veta att det inte borde kunna bli så mycket sämre. Nästa helg är det dags för hemmamatch på fredagen när IFK Hässleholm kommer på besök! Matchstart 18:45 på Sandskogens IP A-plan, vi ses där!