Följ oss på Instagram
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Fotbollsförening
GLÄDJE GEMENSKAP UTVECKLING
P2006
Sammanfattning av våren 2022
2022-06-26 15:46

Vårens sista träning avslutades med tävlingar och allsvenskan och självklart prisutdelning!! Domaren gjorde vad hen kunde men ibland räcker man inte till... ;)

 

Under våren har vi haft 57 aktiviteter och vi satte som mål vid vårt spelarmöte att det är rimligt krav att minst träna 2 av 3 pass dvs snitta nära 70% . Isak har varit mest aktiv på 89% och har även deltagit i del P19 träningar som inte finns med här. Därefter kommer Didrik,  Grabb, Jonte, Jacob, Massoud, HM, Love, Fabian och Akram. Bra jobbat ni har uppfyllt ert egna träningsmål!!

 

Vi deltog i DM och tog oss vidare till slutspel men när vi stötte på Lund blev det för tufft även om vi är nöjda med prestationen. Därefter hade vi en fantastisk helg i Göteborg när vi äntligen fick delta i cup. Under Future Cup utvecklade vi vårt presspel och satte vårt uppbyggnadsspel. Vi fick fina utmaningar och härlig gemenskap samt framförallt fick vi avsluta med att vinna en avgörade match på straffar, välförtjänt!!

 

Vi har haft igång alla spelare och alla som deltagit i träning har verkligen fått speltid och startelvan har varierat mer än vad vi ledare kanske önskat men utifrån ett utvecklingsperspektiv har det varit individuellt bra. Spelmässigt har laget verkligen utvecklat sin förmåga att bygga upp spelet. Många sekvenser på seniorlagsnivå, vi har bra teknik och är trygga med bollen och kan äga boll. Efter att vi fick igång spelet i den yttre korridoren samt blev lite rakare och oftare tog rätt beslut i sista tredjedelen så fick vi igång målproduktionen lite bättre.

 

Däremot behöver vi jobba mer på vårt försvarsspel, beslutsfattande kring kollektiva försvarsspelet är för svagt. Vi släpper in i snitt 3,3 mål per match vilket inte är ok. Försvarspelet som ett lag -presspelet/positionsspelet/rätt sida/överförflyttningar/disciplin är ngt som vi kommer att jobba mer med.

Vi måste även utveckla vår känsla och lojalitet för laget dvs vi spelar för laget, göra en bra individuell prestation men framför allt på att göra en bra match för lagets skull! Bra spel är bra men med tanke på åldern behöver vi också få in attityden att stänga matcher och kriga för att ex behålla ledningen.

 

Nu väntar vila och egen träning. Jag har ju tidigare tipsat om att följa ex Lukas Aeberli på insta, prova även soccerperformence.be men det finns många olika men jobba på hamstringsmuskeln, utfall, upphopp och sidledsförflyttningar. Med boll kör korta, snabba bollskvens/teknikövningar och förflyttningar i olika riktningar. Intervallträning är alltid bäst och variera med eller utan boll. Vill ni har träningsupplägg hör av er.

 

Vi har bestämt att vi kommer fortsätta jobba med träningen som nu tillsammans med 07/08 samt nytt med P19. Syftet är att få bra träningsmiljöer både utifrån antal samt innehåll. Upplägget kommer vara lite enligt strukturen måndagar mer inom åldergruppen och lite lägre belastning med tanke på helgens matcher. Onsdagar kommer vi individanpassa oavsett ålder för att få möjlighet att utmana så många som möjligt samt köra lite tuffare träning. Torsdagar följer födda 06 P19s kalender, dvs man tränar tillsammans med P19 och meddelar Gustav Rasmusson 072-5532446 senast kl 15 om man inte kan delta. Måndagar och onsdagar meddelar man som vanligt mig innan kl 15, 0709171606, detta måste ni ta större ansvar för!

 

Uppdatera er kalender och försök anpassa sommarjobb och andra aktiviteter efter fotbollskalendern. OBS! Håll koll både på P16 & P19 kalendern. Höstens matcher kommer i kalendern i mitten på juli.

 

Tyvärr kommer Jimmy trappa ner ytterligare pga tidsbrist. Detta innebär att Anna kommer vara den som är kvar och huvudansvarig och Tony, Gustav och ibland kanske Camme eller någon förälder får hjälpa till vid matcherna.

 

Vi bestämde på vår utvärdering att vi trots ledarbrist ska delta i Eskilscupen i P16 gruppen. Vi kommer inte bo över då jag redan från början sa att jag tog cupen i Göteborg och inte hade möjlighet till övernattning i Eskil. Efter hand som tiden gått har Jimmy kännt att han inte heller har möjlighet och nu i efterhand skulle vi kanske signalerat tidigare till alla för att ev någon förälder hade kunnat ta ansvar för övernattningen. Oavsett så är det passé då platserna i cuparrangemanget för övernattning är slut. Nu är det fokus på cupen och vi har valt att göra det till en uttagningscup dvs vi ledare väljer vilka som ska delta utifrån träningsnärvaro men också förmåga och position. Aktiviteten finns uppdaterad i kalendern. Vi återkommer med kallelse men förhandsrapportera gärna om ni ej kan/vill delta.

 

Njut av sommaren och härliga lata dagar för att komma tillbaka med nya friska tag och energi!

 

Heja YIF FF P06!! Tillsammans är vi starka!!

 

 

 

 

 


Nyhetsarkiv
Eskilscupen & höststart2022-08-29 15:08
Future Cup2022-04-05 21:35
 
Våra sponsorer