Följ oss på Instagram
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Fotbollsförening
GLÄDJE GEMENSKAP UTVECKLING
P2007/2008
LF Cup
2023-01-23 08:52

Intensiv och härlig start på 2023 för födda 2008

 

Efter julledighet startade gänget upp året med 3 träningar där vi igen skulle bli vän med bollen, väcka kroppen, träna ihop oss och förbereda oss taktiskt inför lagets första 11m cup.

 

På plats i Växjö började vi med lite kul häng i Tipshallen för att känna av miljön, så häftig arena och möjlighet. Taggade drog gänget vidare till hotellet för lite taktik och förberedelser inför första matcherna.

 

Under fredagen spelade laget 2 matcher.

Först mot Spånga där vi inte riktigt var med i första halvlek, ligger under med 1-0. I paus gör vi några taktiska justeringar och i andra kommer vi ut som ett bättre lag och har flera bra aktioner och möjligheter till att göra mål men i stället gör Spånga 2-0. Lite olyckligt och såklart besvikna men vi känner att vi är där.

Andra matchen spelar vi mot Kalmar som har ett helt annat arbetssätt än Spånga, de startar med hög press. Vi har justerat lite i vårt sätt att jobba med speluppbyggnaden för att anpassa oss. Detta funkar inte riktigt i inledningen men blir bättre. I paus tydliggör vi och i andra blir det mycket bättre och vi utmanar verkligen. Vi har massor av möjligheter, vi kvitterar och har chanser att ta ledning men i stället gör Kalmar 2-1, störigt!

 

Från dag 1 summerar vi att laget är där, reagerar positivt på coaching och erfarenheter, dvs justerar och provar igen. Tydligt är att duellspelet är mycket tuffare än vad vi har erfarenhet av samt att spela 11m fotboll kräver större samarbete och kommunikation som lag. Kvällen avrundades med ett grymt teamtalk och alla är taggade och på G till lördagens utmaningar.

 

Lördagens första match startade med en riktig käftsmäll, 0-1 efter 30sek... Först efter 10 min var vi på G och arbetade oss sagta in i matchen för att faktiskt på riktigt utamana Sandsbro Allmänna IK som spelade för gruppsegern. Tyvärr förlorade vi mot ett bättre lag som var kraftfullare och spelade rakare än oss. Vi har läge när det står 2-3 men när de gör 2-4 så kämpar vi men har inte riktigt kraften kvar. Vi märker också av att vristskadade Gustav saknas, David som insjuknade dagen avfärd och stackars Marcel som redan i första matchen skadade knäet och sedan inte kunde spela mer, hoppas verkligen inte att det är något allvarligt. Även Albin fick några riktigt hårda tacklingar dag 1 men kom tillbaka något skadeskjuten under lördagen. Kvar var 2 avbytare och det blev lite tufft.

Vi avslutade dagen med en placeringsmatch mot Hovsaga AIF och spelmässigt var vi så mycket bättre, lite trögt att få in bollen men tillslut fick vi in 2 bollar och vann rättvist med 2-0.

 

Vi summerar en fantastisk helg där lagarbetet och teamkänslan verkligen har utvecklats. Vi tar med oss många nyttiga upplevelser och erfarenheter och taggar den tuffa och vädermässigt tråkiga vinterträningen. Killarna har visat att de är mycket coachable och nyfikna vilket bådar gott inför säsongen. Summerar med kaptenen Levis ord..

 

Tack för en kul cup och att vi har lärt oss mycket!

 

Dessutom åkte vi hem som segrare! Vinnare av LF cups Fair Play pris!

Motivering: Ystads IF FF P15 får mottaga Fair Play-utmärkelsen för sitt fantastiska sätt att uppträda både på och utanför plan. Så väl spelare, ledare som publik har utmärkt sig mycket positivt & trevligt.

 

Heja YIF FF!!

 

@ystads_if_ff_p08
 
 

 

 

Nyhetsarkiv
LF Cup2023-01-23 08:52
Gothia Cup 20222022-07-26 17:05
 
Våra sponsorer