Följ oss på Instagram
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Fotbollsförening
GLÄDJE GEMENSKAP UTVECKLING
P2006
Referat: Ystads IF FF - Höörs IS
Omgång 4 i P16 Skåneserie B mot Höörs IS
2022-05-02 22:43

Första hemmamatchen, A-plan, härligt väder och en skön stämning inför match. Fortfarande flera skador och sjukdomar men det är vi lite luttrade för nu, biter liksom inte utan vi spelar andra. Denna gången hade vi förberett oss kallat in 2 st födda 08 redan från början, Linus Axelsson central och offensiv spelare samt Hannes Bingåker som försvarsspelare.

 

Vi inledde matchen med att direkt gå på anfall och trycka på. Vi tog direkt tag i taktpinnen och styrde spelet. Vi jobbade bra i vårt uppbyggnadsspel där vi flyttade bollen fint mellan våra lagdelar, kul att träningen ger resultat. Rotationerna på innermittfältet var vältajmade och flexibla samtidigt som balansen i triangeln var intakt, riktigt bra. Försvarsspelarna med kapten Didrik i spetsen var tydliga och starka samt i uppspelen utstrålade de trygghet och alla värderade väl när vi ska kliva och utmana, välja längre på felvänd eller i djup och ha tålamod i passningsspelet. I första halvlek var Herman M ofta spelbar både runt försvarare och mer i djup och fick in flera bra inspel. 

 

Vår stora utmaning är att med det stora spelövertag vi har skapa fler målchanser för att kunna göra mål. Ta klokare och rakare beslut i och nära straffområdet, kanske färre touch och mindre spel i sidled. Våra hörnor är fortsatt farliga och jobbiga för motståndarna men ännu inget mål.

 

Vårt presspel som vi hade fokus på under Future Cup har vi verkligen utvecklat och vi jobbar tillsammans riktigt bra och gör det svårt för motståndarna. Ex Grabb hittade rätt i sin positionering och samarbete med Isak så att antingen stängdes den inre korridoren o de fick spela runt och där fanns Akram eller när vi var mer samlade så stängde Grabb den yttre och då fanns Isak eller Hugo i mitten. Vi vinner ofta boll men behöver bli mer distinkta i sista tredjedelen och i våra omställningar för at utnyttja möjligheterna som ges. 

 

I paus pushar vi varandra att fortsätta för att utdelningen måste ju bara komma. 

 

I 52 minuten kommer äntligen 1-0 genom att avgöraren Olle kommer in från vänsterkanten efter en fin passning från Linus  får möjlighet att sätta dit den, så skönt.

 

Spelet håller inte riktigt samma kvalité som under första halvlek, tror trötthet på mitten samt stress över att vilja få in bollen får fokus. Blir något bättre under sitsa delen och vi har ett par riktigt fina kombinationer där en av dem resulterar i ett mål i 78 min av Herman M efter fint spel av Didrik. Vi nöter på och i den 86 min får Didrik möjligheten att sätta dit 3-0 på straff.

 

Många fina prestationer och en fin laginsats men vill höja Sam lite extra för hans tydliga försvarsspel och kloka värderingar i uppbyggnadsspelet. Kul också att Fabian för 3e matchen irad får hålla nollan.

 

I veckan tränar vi måndag, onsdag och fredag och fortsätter jobba med vårt presspel,  uppbyggnadsspel samt på hur vi ska skapa ytor genom löpningar in bakom motståndarnas backlinje. 

 

Heja YIF FFP06!! Tillsammans är vi starka!!

 

 

Referat: Hittarps IK - Ystads IF FF
Omgång 1 i P16 Skåneserie B
2022-04-11 08:37

Sjukdomar & skador,  lång resa och klydd med omklrum, ny träningsoverall, överraskande soligt, bara lite blåsigt och bra konstgräs var förutsättningarna inför seriepremiären.

 

Vi kände att energin fanns och spelplanen var att spela 4-3-3 i speluppbyggnaden och 4-4-2 i försvaret. Spelmässigt kom vi inte riktigt upp till den nivån vi tidigare preseterat på. I uppbyggnaden helt ok även om vi kan bättre. Saknades viss skärpa i passningskvalitén och även i spelbarheten dvs hur vi jobbade med olika rotationer för att skapa spelbarhet.

 

Vi skapade en hel del chanser men fick inte riktigt till det i det avgörande momentet. Plus är att vi skapar många hörnor och det är riktigt bra kvalité på dessa och vid varje tillfälle riktigt oroligt för motståndarna, tyvärr ingen utdelning men bra nära! 

 

Försvarsmässigt hamnar vi lite lågt och delar av matchen har vi nästan en fembackslinje även om det inte behövs. Vi kommer efter i presspelet och det blir stora ytor på mitten. De gör både 1-0 (17) och 2-0 (22) innan vi hittar rätt. Vi försöker cocha och justera under första halvlek och det blir bättre och vi tar över mer och sista 25 är det vi som styr spelet och vi lyckas också reducera till 2-1 (24). Vi ledare kände att vi är på gång och vi kommer vända!

 

I paus blir det lite för mkt fokus på vad som inte fungerar, vi försöker återkoppla till energin vi hade innan paus, fortsätta med det jobbet. Vi byter Grabb/Herman M samt justerar så att Herman K går ner som mittback och Melker flyttar upp på mitten. I andra kommer vi inte alls in i samma flow som innan paus, det är rörigt och vi är inte nöjda. Efter 15 min justerar vi till 3 backslinje i syfte att gå för det, genom att trycka upp HK i syfte att lyfta Jonte så han får mer möjlighet att delta i offensiven. Nästan direkt får vi utdelning 2-2 (66) och vi återgår till att HK blir lite mer defensiv, i efterhand nog felbeslut. Vi hoppas iaf på att kvitteringen skulle ge ny energi och vilja till laget men tyvärr uteblir detta och för snabbt kommer deras 3-2 (70) och sedan 4-2 (74) i bara farten. 

 

Sista 20 finns det ingen energi, glädje eller attityd och för mycket fokus generellt på vad som inte funkar eller att ifrågasätta varandra. Detta ger oss nya saker/momenet att jobba på i veckan inför nästa match och kommande cupspel. Redan idag kl 15 är det träning och nya möjligheter till utveckling!

 

En dag med många bra och positiva moment men också erfarenheter som vi kan ta lärdom av och utveckla så att vi på sikt blir bättre fotbollsspelare och lag!

 

Heja YIF FFP06!! Tillsammans är vi starka!!

Future Cup
2022-04-05 21:35

Allmän info

Till Future Cup är alla klubblag välkomna. Tävlingen inleds med ett gruppspel. Varje lag delas in i grupper om 4 lag där alla möter alla i en enkelserie. De två främst placerade lagen i gruppen går vidare till A-slutspel, övriga lag i gruppen går till placeringsmatcher.

 

Ankomstdag för samtliga lag är fredagen den 15 april. Matcherna börjar lördagen den 16 april. Slutspelsmatcherna avslutas på måndagen den 18 april.

 

Transport

Ystad IF FF åker med 6 lag vilket innebär 116 spelare och ledare.

Samling på Sandskogens IP för avfärd kl 13 där vi åker i 2 olika bussar beroende på antalet platser/buss/lag

Buss 1  P15, P14 & F15

Buss 2 P16, P13 & F13

 

Alla ska ha ätit lunch innan bussresan. Bussarna kör direkt utan stopp så ta med egen matsäck/mellanmål & dryck med skruvkork. Vi ber er tänka på lämpligt mellanmål/snacks i packningen inför lång bussresa och tre dagars cupspel, undvik stora godispåsar och annat som bara sockertoppar spelarna.

 

Alla YIF lag inleder cupen och fredagsmyset med tacobuffé kl 19.

 

Hemfärd ansvarar ni själva för. Meddela Anna om ni behöver hjälp så löser vi det.

 

Boende och mat

Vi är 18 killar och 2 ledare som åker och killarna bor 3 & 3 & äter frukost på Hotel Gothia Towers Övriga måltider äter vi på Burgårdens Gymnasium som ligger på gångavstånd Veckans matsedel Vi har meddelat kostavvikelser enligt era önskemål. 

 

Rum 1: Massoud, Love & Jawad

Rum 2: Jonte, Didrik & Isak

Rum 3: Fabian & Akram

Rum 4: Herman K, Herman M & Hugo M

Rum 5: Olle, Lukas 

Rum 6: Pontus, Grabb & Jacob

Rum 7: Sam, Abbas, Leo

 

 

Ledare: Anna (delar rum med Petra P07), Jimmy (delar rum med Fredrik F07)

 

Spelschema

Vi börjar gruppspelet på lördagen kl 10.30 på Heden 2 mot IFK Västerås senare på lördagen spelar vi match 2 mot Djurgårdens talang fotbollsförening kl 16 på Åbyvallen. Sista gruppspelsmatchen spelas söndag kl 11 på Åkerredsvallen mot Utsiktens BK

 

För att följa resultat och fullständigt grupp och slutspelschema följ spelschemat  

 

Packning

Fotbollskor 

Benskydd plus ev tejp

Vita matchkläder inkl 3 vita strumpor

Blå matchkläder inkl 2 blå strumpor

Nya träningsoverallen

Hygienartiklar, skoskav, vätskeersättning samt ev allergi

Privata kläder

Badtofflor & gymnastikskor

 

Viktigast att ni tar med er är en positiv och respektfull inställning till varandra, oss ledare motståndarna, domarna och personal och andra gäster på hotellet. Självklart följer vi och respekterar förutbestämda tider o förhållningssätt, dessa bestämmer/förtydligar vi gemensamt i samband med träning. Du representerar inte bara dig själv utan laget och Ystad IF FF som förening. Vi har fokus på gemenskap, glädje och att göra vårt bästa i alla situationer och matcher. Vi förbereder oss och tar ansvar för kost, dryck och sömn samt fokuserar på prestationen i våra matcher. 

 

Heja YIF FF P06!! Tillsammans är vi starka!!

 

 

Välkomna till P06 & vår nya hemsida
2022-04-05 20:47

Vi är 21 killar som tränar tillsammans. Några av oss har tränat tillsmmans sedan 5 års åldern och andra har kommit till på vägen och inför detta året började det 5 nya killar, kul! Är du sugen på börja välkomnar vi dig till provträning efter att du varit i kontakt med någon ledare. 

 

Vi har deltagit i DM och spelat en hel del träningsmatcher med positiv utveckling av vårt spel. Vi jobbar hårt med vår passningsorienterade anfallsfotboll och på att utveckla spelare individuellt men också som en viktig del i ett lagbygge samt förbereda spelarna för spel i våra P19 samt seniorlag. Flera av killarna kommer att få prova på spel i P19 som en del i sin utveckling.

 

Vi kommer under våren delta i seriespel i Skåne B och även delta i Future Cup under påskhelgen. I sommar finns det en plan på att delta i Eskilscupen och vilket seriespel det blir till hösten beror på vårens resultat.

 

Lagets tränare/lagledare som har varit med sedan start är Jimmy Andersson mob 0733558406. Huvudtränare är Anna Björklund mob 0709171606. Tränare är även Gustav Rasmusson som är en naturlig länk till P19 där han har sitt huvudtränaruppdrag. Tony Ard är övergripande för Nivå 4 träningsgrupperna och deltar i vissa träningar och matcher som stöd både till spelare och ledare.

 

Heja YIF FF P06!! Tillsammans är vi starka!!

 

 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 13/5 19:00
2 - 2  
Sön 8/5 16:00
7 - 2  
Lör 30/4 12:00
3 - 0  
Sön 10/4 13:00
4 - 2  
Fre 1/4 19:00
6 - 0  
Sön 20/3 12:00
0 - 13
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 17/05 21:21 
Hem, 13/05 14:42 
Hem, 11/05 16:03 
Hem, 11/05 15:07 
Hem, 03/05 12:52 
 
Våra sponsorer