Följ oss på Instagram
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Fotbollsförening
GLÄDJE GEMENSKAP UTVECKLING
P2006
Sammanfattning av våren 2022
2022-06-26 15:46

Vårens sista träning avslutades med tävlingar och allsvenskan och självklart prisutdelning!! Domaren gjorde vad hen kunde men ibland räcker man inte till... ;)

 

Under våren har vi haft 57 aktiviteter och vi satte som mål vid vårt spelarmöte att det är rimligt krav att minst träna 2 av 3 pass dvs snitta nära 70% . Isak har varit mest aktiv på 89% och har även deltagit i del P19 träningar som inte finns med här. Därefter kommer Didrik,  Grabb, Jonte, Jacob, Massoud, HM, Love, Fabian och Akram. Bra jobbat ni har uppfyllt ert egna träningsmål!!

 

Vi deltog i DM och tog oss vidare till slutspel men när vi stötte på Lund blev det för tufft även om vi är nöjda med prestationen. Därefter hade vi en fantastisk helg i Göteborg när vi äntligen fick delta i cup. Under Future Cup utvecklade vi vårt presspel och satte vårt uppbyggnadsspel. Vi fick fina utmaningar och härlig gemenskap samt framförallt fick vi avsluta med att vinna en avgörade match på straffar, välförtjänt!!

 

Vi har haft igång alla spelare och alla som deltagit i träning har verkligen fått speltid och startelvan har varierat mer än vad vi ledare kanske önskat men utifrån ett utvecklingsperspektiv har det varit individuellt bra. Spelmässigt har laget verkligen utvecklat sin förmåga att bygga upp spelet. Många sekvenser på seniorlagsnivå, vi har bra teknik och är trygga med bollen och kan äga boll. Efter att vi fick igång spelet i den yttre korridoren samt blev lite rakare och oftare tog rätt beslut i sista tredjedelen så fick vi igång målproduktionen lite bättre.

 

Däremot behöver vi jobba mer på vårt försvarsspel, beslutsfattande kring kollektiva försvarsspelet är för svagt. Vi släpper in i snitt 3,3 mål per match vilket inte är ok. Försvarspelet som ett lag -presspelet/positionsspelet/rätt sida/överförflyttningar/disciplin är ngt som vi kommer att jobba mer med.

Vi måste även utveckla vår känsla och lojalitet för laget dvs vi spelar för laget, göra en bra individuell prestation men framför allt på att göra en bra match för lagets skull! Bra spel är bra men med tanke på åldern behöver vi också få in attityden att stänga matcher och kriga för att ex behålla ledningen.

 

Nu väntar vila och egen träning. Jag har ju tidigare tipsat om att följa ex Lukas Aeberli på insta, prova även soccerperformence.be men det finns många olika men jobba på hamstringsmuskeln, utfall, upphopp och sidledsförflyttningar. Med boll kör korta, snabba bollskvens/teknikövningar och förflyttningar i olika riktningar. Intervallträning är alltid bäst och variera med eller utan boll. Vill ni har träningsupplägg hör av er.

 

Vi har bestämt att vi kommer fortsätta jobba med träningen som nu tillsammans med 07/08 samt nytt med P19. Syftet är att få bra träningsmiljöer både utifrån antal samt innehåll. Upplägget kommer vara lite enligt strukturen måndagar mer inom åldergruppen och lite lägre belastning med tanke på helgens matcher. Onsdagar kommer vi individanpassa oavsett ålder för att få möjlighet att utmana så många som möjligt samt köra lite tuffare träning. Torsdagar följer födda 06 P19s kalender, dvs man tränar tillsammans med P19 och meddelar Gustav Rasmusson 072-5532446 senast kl 15 om man inte kan delta. Måndagar och onsdagar meddelar man som vanligt mig innan kl 15, 0709171606, detta måste ni ta större ansvar för!

 

Uppdatera er kalender och försök anpassa sommarjobb och andra aktiviteter efter fotbollskalendern. OBS! Håll koll både på P16 & P19 kalendern. Höstens matcher kommer i kalendern i mitten på juli.

 

Tyvärr kommer Jimmy trappa ner ytterligare pga tidsbrist. Detta innebär att Anna kommer vara den som är kvar och huvudansvarig och Tony, Gustav och ibland kanske Camme eller någon förälder får hjälpa till vid matcherna.

 

Vi bestämde på vår utvärdering att vi trots ledarbrist ska delta i Eskilscupen i P16 gruppen. Vi kommer inte bo över då jag redan från början sa att jag tog cupen i Göteborg och inte hade möjlighet till övernattning i Eskil. Efter hand som tiden gått har Jimmy kännt att han inte heller har möjlighet och nu i efterhand skulle vi kanske signalerat tidigare till alla för att ev någon förälder hade kunnat ta ansvar för övernattningen. Oavsett så är det passé då platserna i cuparrangemanget för övernattning är slut. Nu är det fokus på cupen och vi har valt att göra det till en uttagningscup dvs vi ledare väljer vilka som ska delta utifrån träningsnärvaro men också förmåga och position. Aktiviteten finns uppdaterad i kalendern. Vi återkommer med kallelse men förhandsrapportera gärna om ni ej kan/vill delta.

 

Njut av sommaren och härliga lata dagar för att komma tillbaka med nya friska tag och energi!

 

Heja YIF FF P06!! Tillsammans är vi starka!!

 

 

 

 

 

Referat: Ystads IF FF - BK Höllviken
Omgång 2 Hemma mot Höllviken
2022-06-26 15:12

Om förra matchen startade i fantastiskt väder så var det raka motsatsen idag. Vi startade snarare som vi lämnade förra i fullständigt ösregn...

 

 

Referat: IFK Klagshamn - Ystads IF FF
Omgång 9 Bortamatch mot Klagshamn
2022-06-26 14:24

En härlig söndageftermiddag i Klagshamn!!

 

Solen sken och det var perfekt väder för fotboll. Stämningen var på topp och energin hög. Föräldrarna njöt och hade gött och då hade vi inga tankar på att resultatet av matchen och vädret skulle bli allt annat än vad vi hoppats på!

Referat: IF Lödde - Ystads IF FF
Omgång 3 Borta mot Lödde
2022-05-29 18:32

Jag deltog ej men en sammanfattning av Tonys summering...

 

I am very pleased with the boys, they played well and worked hard!! We were a bit unlucky! 

 

The boys played well, some players need to understand how to work harder for the team. Unfortunately the referee was a bad example! They scored their goal after we had 2 players sent off for 5 min...not fair to the kids , the referee was very aggressive and hard on the kids..... Positive display from everyone!!

 

07 boys can definitely play in the 06 team: Emil ha as potential and physical stature to play as centre midfielder Hjalmar has a good touch and good working capacity and he is fast Stephen technically comfortable with the ball, needs to understand when to release the pass Elias the goalie definitely not afraid and very calm, good sign for a goalie.

 

The backline was stable, Abbas needs to be more disciplined and not taking chances when defending but he hasn´t played for a long time so that happens.

 

Midfield boys were good both Jonte and Isak!! The attacking boys did well, Love worked hard, Herman needs to believe in his strengths and not focus too much on the wrong things, Olle can really be a good Forward. Grabb needs to grow up as a footballer and be stronger and belive.

 

Big progress and we keep on working together with everyone!!

 

Nästa match är på fredag hemma mot Åkarp! Vi har kioskansvar kl 18.15-20.45!! Antagligen spelar vi på F så plocka fram från kiosken ett bord, lite kaffe, dricka och choklad mm Lämpligt i hörnan/svängen vid vaktmästarna, inte direkt bakom ledar/lagbåsen iaf. Ansvariga är Didrik & Olle. Jimmy eller vaktmästaren har nyckel till kiosken. 

 

Jimmy och Gustav coachar på fredag då Anna & Tony är på avslutning med MFF akademiverksamheten i Malmö.

 

Heja YIF FF P06! Tillsammans är vi starka!!

Referat: Dösjöbro IF - Ystads IF FF
Omgång 7 borta mot Dösjöbro
2022-05-23 10:58
Omgång 7 borta mot Dösjöbro

Tidig morgon men det märktes inte när matchen sattes igång. Full fart på löpningar utan boll o passningsspelet. Vi kände direkt att vi spelmässigt var det bättre laget. Men vi har fortfarande lite svårt att sätta dit bollen. Isak var idag riktigt målfarlig o satte bl a en fantastiskt fin frispark.
Vi startade med 2 st födda 07 eftersom vi har ett gäng på sjuk o skadelistan. Vilgot spelade 90min på topp o gjorde en fin prestation o mål i 29min. Emil spelade också 90 min o höll balansen fint som 6a o mot slutet fick han ta platsen dom högerback o löste det fint.

 

Efter 30 min leder vi med 3-0 o helt ärligt hade det kunnat stå 6-0. Sedan händer något som är svårt att förstå. I matchminut 32 gör Dösjöbro 3-1, 33min 3-2, 35min 3-3 o de hinner göra 4-3 i 39min. Vi tar så mkt felbeslut, gör det svårt för oss o blir ängsliga o kroppsspråket förändras o vi blir frustrerade.

 

I paus jobbar vi med det mentala, tro på möjligheterna o fokusera på prestationen de första 30min. Göra varandra bättre o att vara kloka med boll o jobba hårt utan boll.

 

I andra startar vi spelmässigt som i första o Abbas byter mot Akram. Abbas gjorde sina första 45min sedan i höstas, riktigt bra insats. In med Olle igen o Grabb byter sida o HM vilar lite.
Jonte är trött o Stefan kommer in o tillslut får vi utdelning i 62, 64 o 69 min.

 

Jacke får känning i huvudet o Emil går ner på backen o Jonte kommer in igen o krigar på som 6a de sista 25 min.

 

Hela laget gör en bra match men vi måste fundera på de 10 min i första....

Olle riktigt het o utmanande på vänsterkanten o 4 målskytten Isak måste lyftas, Jonte visade att han är på väg tillbaka. Positivt att 07orna tar för sig o att det är en go, välkomnande o uppmuntrande känsla. 

Nästa match redan på torsdag borta mot Lödde.

 

Heja YIF FF P06! Tillsammans är vi starka!!

Referat: Ystads IF FF - Åhus Horna BK
Omgång 6 hemma mot Åhus
2022-05-18 16:27

Inför matchen har vi under veckan tränat mycket på att ta olika typer av löpningar i yttre korridoren samt hur vi kan få till olika spelvändningar. Riktigt bra träningsvecka!

 

En första halvlek där vi inte alls kommer rätt i synnerhet i anfallsspelet men detta ändras helt i andra. Vi kommer in bakom deras ytterbackar säkert 15-20 gånger och kunde/borde avgjort matchen innan dem på en hörna drar en helvolley i mål (ett skott den grabben inte gör om på 100 försök igen)

Så det är surt men ett stort steg tillbaka efter Hässleholmsmatchen 👍

 

Alla ett steg bättre från Hässleholm  men stora plus till framförallt Gabby och Olle som kommer in som avgörare i andra och som vanligt Didrik stabil o Hugo lugn o hårt arbetande. 

Vi fortsätter arbetet med anfallsspelet under veckan o hoppas på utdelning i söndagens bortamatch mot Dösjebro👊 

Heja YIF FFP06!! Tillsammans är vi starka!!

 

 
Våra sponsorer