Följ oss på Instagram
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Fotbollsförening
GLÄDJE GEMENSKAP UTVECKLING
P2006
Avslutande veckorna på säsongen
2022-09-27 06:46

Vilken härlig start på söndagen, jag njöt!!

 

Underbart väder, fantastiskt spel, mycket speltid för alla 06or och dessutom en vinst! Gött! Vi har haft bra träningsveckor både vad gäller innehåll men också närvaro och det ger resultat både i prestation, speltid och en go känsla! 

 

Seriespelet har 2 matcher kvar borta på lördag mot Åkarp och avslutningsvis hemma den 8/10 kl 12 mot kl 12 mot Klagshamn. På lördag vet jag att det är MFF hemmamatch och flera är engagerade i klacken men på lördag spelar P13, P14, P15, P19 och vi så det blir svårt att låna spelare från annan åldergrupp så ber er "ta en för laget"!

 

Vi kommer skicka ut en utvärdering till killarna och syftet med denna är att få underlag för reflektion och möjlighet att utveckla vår verksamhet samt få ett underlag inför planeringen av 2023.

 

Planering för de avslutande veckorna

Vecka 39 

Tisdag extra träning med med P19 för de som tidigare anmält intresse att träna med P19. Men hör av er till Gustav om ni kommer så de kan planera efter rätt antal.

Onsdag vanlig träning

Torsdag P19 träning 

Lördag match kl 15 i Åkarp

 

Vecka 40 

Måndag vanlig träning

Kl 18.00 Föräldra och spelarmöte Innehåll Framtiden i YIF FF - kallelse kommer

Onsdag vanlig träning

Torsdag P19 träning

Lördag match kl 12 hemma mot Klagshamn

Kl 15 middag och bowling på O´Learys för alla som varit med under året - kallelse kommer

 

Vecka 41

Måndag vanlig träning

Onsdag vanlig träning

 

Uppehåll

Vecka 44 erbjuder vi ev frivillig extra dagträning - kallelse kommer

 

Preliminär uppstart vecka 45 den 7 november 

 

 

 

Nu startar Gutz försäljningen 2022!!!!!!!
2022-09-20 13:39

Nu är det dags att sälja Gutz kläder igen.

 

Försäljningsperiod 26/9-30/10

Pris 200kr/st

Målsättning för föreningen är 3pkt/spelare

Förtjänst till laget är 20kr/paket

 

Kataloger kommer att delas ut nästa vecka under träningen.

 

Nedan följer två länkar:

 

BJUDA IN SÄLJARE!!!

 

När säljaren sedan går in på sin länk registrerar den sig själv och kan direkt komma igång med sin försäljning. Där hittar ni även länk till er egna webbshop. Enkelt, eller hur?

 

P 16/2006

https://webshop.gutz.se/sv/ts/register/63280f46ab051364f2374e86

 

 

DELA KATALOG!!!!

 

Dela gärna länken till katalogen i dina sociala kanaler för att öka er försäljning. Då sortimentet kan variera lite över tiden och för att du skall vara helt säker på att du delar rätt katalog kopierar du koden nedan. Enkelt, eller hur?

Vill ni hellre dela länken till er webbshop så behöver du registrera dig som säljare. Då får ni tillgång till den på en gång kan dela via mail, sms och i sociala kanaler.

 

 

 

https://issuu.com/springhilltextile/docs/gutz_katalog_aw2022_sv_v2_issuu?fr=sODYyMDQ1MDY0MzI

 

 

Vid några ev frågor ta kontakt med mig Jocke 0730312554, jocke.andersson@yifff.se

 

Nu kör vi och lycka till mvh Jocke

 
Referat: Höörs IS  - Ystads IF FF
Härlig söndagseftermiddag med många mål
2022-09-05 08:01

Men vilken sömning tillställning det blev inledningsvis. Många felbeslut, många touch och långsamt tempo. Vi var allt annat än nöjda...

 

Ljusglimten från första halvlek är att Leo äntligen var tillbaka i matchspel och på vilket sätt, mycket energi och många maxlöpningar. Härligt och han har visat samma energi och förmåga på de senaste 2 veckornas träningar. Hoppas det håller i sig och att han får vara skadefri!

 

I halvlek coachade vi om att varför göra fotboll så onödigt svårt? Fokus inför 2a ta emot boll, passa vidare och därefter ny löpning. Hitta trianglar och spela bollen på marken, göra det enkla och flytta boll snabbt! 

 

Vi fick direkt respons och spelet blev snabbare och mer i linje med hur vi jobbar med spelutvecklingen. Även målen rullade på och det hade kunnat bli ännu fler.

 

Härligt att ha tillbaka Lukas, HK & Sam i startelvan, ser fram emot att ni håller i den systematiska träningen så ni får er personlig autveckling & att vi kan utveckla vårt gemensamma spel. Måste nämna Loves arbetskapacitet, så lojal och hårt arbetande i 90min, mycket viktigt och värdefullt för laget.

Isak, Massoud, Didrik, Hugo och Love är ju spelare som systematiskt tränar med P19 och även spelar matcher. Vi får positiv feedback och nu är deras utmaning mycket mentalt, dvs oavsett var man spelar måste man vara 100% det funkar inte att vara nonchalanta och loja och tro att det ska lösa sig. Jobbet måste göras oavsett miljö! Det är en del i utvecklingen och inget nytt för oss ledare men också något som ska hanteras och jobba med.

 

Idag tar vi också med oss att nya killar fick prova på spel i P16. Tristan från P07 gjorde en riktigt stabilt och bra inhopp (45min), där han både utmanade och tog för sig i närkampsspelet. Kul! Tog för sig gjorde både Christoffer och Hugo från P09. Fabian sjuk och olika omständigheter kring andra målvakter gjorde att vi fick sätta in en 3 år yngre mv men det tog inte många minuter förrän han styrde sina medspelare och tog för sig, coolt och modigt! Även Hugo visade att han har god kapacitet både fysiskt och fotbollsmässigt dessutom så fick han sätta 2 baljor och hade chans på fler. Kul!

 

Gustav 08 har ju visat tidigare att han kan spela lugnt, tryggt och med fin spelförståelse och passningsspel, han kom in som mittback och spelade hela 2a, riktigt stark! Möller har ju spelat så mkt med 06 att han känns helt hemma och gör en stabil insats även Vilgot har varit med mkt och tar många löpningar och jobbar hårt i yttre korridoren men eftersom han spelade första när laget inte var helt påkopplade fick han inte riktigt de möjligheterna han förtjänar. 

 

Ikväll är några på STU men övriga tränar som vanligt. Sedan vanlig träning på onsdag och nästa vecka innan nästa seriematch som är borta mot Åhus Horna fredagen den 16 september. Gör er uppmärksamma på tiden, vi lämnar Ystad/Sandskogens IP kl 15.30 

 

För kännedom så blir tyvärr Jonte borta ca 6 veckor, Jacob har någon vecka kvar men Grabb är tillbaka o har genomfört en träning efter smällen mot Höllviken. Akram, Olle, Pontus & Oskar har för dålig träningsnärvaro för att det ska vara lämpligt för matchspel men nu har vi ju 4 träningar plus 2 det med P19 eller P15 innan nästa match så möjligheter finns👊

 

Heja YIF FF!! Tillsammans är vi starka!!

Eskilscupen & höststart
2022-08-29 15:08

Vad hände med augusti?

 

Efter 4 träningspass åkte vi till Eskilscupen för att spela ihop oss och utveckla vårt spel inför höstsäsongen. 

 

Tyvärr var vi dåligt med från start och trots spelövertag förlorade vi första matchen. Även i andra började vi bra men när de fick in bollen och med det dog energin.

 

Hur hämtar man sig från en sådan start? Dag 2 peppade vi igång med fokus på prestation och i sista gruppspelmatchen spelade vi riktigt bra och vi fick med oss en välförtjänt vinst. Vi slutade på en 3e plats i gruppen, vinst i första så hade vi varit i A-slutspel. Sen i kvalmatchen förlorade vi mot Höllviken och vi hamnade i D-slutspel. 

 

Stor besvikelse men sista dagen bestämde vi oss för att bara köra och fokusera på vår spelidé. Vi spelade riktigt bra i alla matcherna även om det inte blev så många mål men tillslut tog det oss till final där vi också stod som segrare! En seger är alltid en seger!

 

Så vi fick till 7 bra macther och kommer laddade med energi in i hösten!

 

Vi fortsätter träna 16.30-18 måndag och onsdag fram till vecka 40. Därefter uppdaterar vi våra träningstider. De som anmält intresse 8-9st tränar med P19 på torsdagar kl 18.45

 

Vi deltar i seriespelet i P16 och jobbar med att man måste delta helst 2 pass/vecka för att få matchtid. De som tränar med P19 kommer också under hösten att få speltid med laget. Vi fortsätter samarbetet med P07 & P08 för att skapa en bra träningsmiljö för så många som möjligt.

 

Seriesplet började hemma mot Hittarp där vi had en riktigt bra prestation och sedan for vi till Höllviken där vi åkte på stryk, igen, jobbigt! Ny möjlighet till helgen då vi spelar borta på söndag mot Höör!! 

 

Under Team Sportia var några av er aktiva som domare, Fabian, Isak, HK, Grabb & Lukas och sedan hade vi några killar som hjälpte till i kiosken Didrik, Hugo, Love, Massoud & Jacke och även en del föräldrar som grillade eller hjälpte till i kiosken. Tack snälla för att ni var med och gjorde cupen till den fantastiska fotbollsfest vi längtat efter!!

 

Om man inte var aktiv får man en ny möjlighet att engagera sig och stötta föreningslivet. Lördagen den 24/9 arrangerar vi P05 landskamp på Sandskogens IP. Såklart behövs 

friviliga till olika uppdrag så ta chansen att få se framtidens stjärnor och samtidigt bidra till föreningen!

 

Se mer info & anmälan  Landskamp

 

Heja YIF FF P06!! Tillsammans är vi starka!!

Sammanfattning av våren 2022
2022-06-26 15:46

Vårens sista träning avslutades med tävlingar och allsvenskan och självklart prisutdelning!! Domaren gjorde vad hen kunde men ibland räcker man inte till... ;)

 

Under våren har vi haft 57 aktiviteter och vi satte som mål vid vårt spelarmöte att det är rimligt krav att minst träna 2 av 3 pass dvs snitta nära 70% . Isak har varit mest aktiv på 89% och har även deltagit i del P19 träningar som inte finns med här. Därefter kommer Didrik,  Grabb, Jonte, Jacob, Massoud, HM, Love, Fabian och Akram. Bra jobbat ni har uppfyllt ert egna träningsmål!!

 

Vi deltog i DM och tog oss vidare till slutspel men när vi stötte på Lund blev det för tufft även om vi är nöjda med prestationen. Därefter hade vi en fantastisk helg i Göteborg när vi äntligen fick delta i cup. Under Future Cup utvecklade vi vårt presspel och satte vårt uppbyggnadsspel. Vi fick fina utmaningar och härlig gemenskap samt framförallt fick vi avsluta med att vinna en avgörade match på straffar, välförtjänt!!

 

Vi har haft igång alla spelare och alla som deltagit i träning har verkligen fått speltid och startelvan har varierat mer än vad vi ledare kanske önskat men utifrån ett utvecklingsperspektiv har det varit individuellt bra. Spelmässigt har laget verkligen utvecklat sin förmåga att bygga upp spelet. Många sekvenser på seniorlagsnivå, vi har bra teknik och är trygga med bollen och kan äga boll. Efter att vi fick igång spelet i den yttre korridoren samt blev lite rakare och oftare tog rätt beslut i sista tredjedelen så fick vi igång målproduktionen lite bättre.

 

Däremot behöver vi jobba mer på vårt försvarsspel, beslutsfattande kring kollektiva försvarsspelet är för svagt. Vi släpper in i snitt 3,3 mål per match vilket inte är ok. Försvarspelet som ett lag -presspelet/positionsspelet/rätt sida/överförflyttningar/disciplin är ngt som vi kommer att jobba mer med.

Vi måste även utveckla vår känsla och lojalitet för laget dvs vi spelar för laget, göra en bra individuell prestation men framför allt på att göra en bra match för lagets skull! Bra spel är bra men med tanke på åldern behöver vi också få in attityden att stänga matcher och kriga för att ex behålla ledningen.

 

Nu väntar vila och egen träning. Jag har ju tidigare tipsat om att följa ex Lukas Aeberli på insta, prova även soccerperformence.be men det finns många olika men jobba på hamstringsmuskeln, utfall, upphopp och sidledsförflyttningar. Med boll kör korta, snabba bollskvens/teknikövningar och förflyttningar i olika riktningar. Intervallträning är alltid bäst och variera med eller utan boll. Vill ni har träningsupplägg hör av er.

 

Vi har bestämt att vi kommer fortsätta jobba med träningen som nu tillsammans med 07/08 samt nytt med P19. Syftet är att få bra träningsmiljöer både utifrån antal samt innehåll. Upplägget kommer vara lite enligt strukturen måndagar mer inom åldergruppen och lite lägre belastning med tanke på helgens matcher. Onsdagar kommer vi individanpassa oavsett ålder för att få möjlighet att utmana så många som möjligt samt köra lite tuffare träning. Torsdagar följer födda 06 P19s kalender, dvs man tränar tillsammans med P19 och meddelar Gustav Rasmusson 072-5532446 senast kl 15 om man inte kan delta. Måndagar och onsdagar meddelar man som vanligt mig innan kl 15, 0709171606, detta måste ni ta större ansvar för!

 

Uppdatera er kalender och försök anpassa sommarjobb och andra aktiviteter efter fotbollskalendern. OBS! Håll koll både på P16 & P19 kalendern. Höstens matcher kommer i kalendern i mitten på juli.

 

Tyvärr kommer Jimmy trappa ner ytterligare pga tidsbrist. Detta innebär att Anna kommer vara den som är kvar och huvudansvarig och Tony, Gustav och ibland kanske Camme eller någon förälder får hjälpa till vid matcherna.

 

Vi bestämde på vår utvärdering att vi trots ledarbrist ska delta i Eskilscupen i P16 gruppen. Vi kommer inte bo över då jag redan från början sa att jag tog cupen i Göteborg och inte hade möjlighet till övernattning i Eskil. Efter hand som tiden gått har Jimmy kännt att han inte heller har möjlighet och nu i efterhand skulle vi kanske signalerat tidigare till alla för att ev någon förälder hade kunnat ta ansvar för övernattningen. Oavsett så är det passé då platserna i cuparrangemanget för övernattning är slut. Nu är det fokus på cupen och vi har valt att göra det till en uttagningscup dvs vi ledare väljer vilka som ska delta utifrån träningsnärvaro men också förmåga och position. Aktiviteten finns uppdaterad i kalendern. Vi återkommer med kallelse men förhandsrapportera gärna om ni ej kan/vill delta.

 

Njut av sommaren och härliga lata dagar för att komma tillbaka med nya friska tag och energi!

 

Heja YIF FF P06!! Tillsammans är vi starka!!

 

 

 

 

 

Referat: Ystads IF FF - BK Höllviken
Omgång 2 Hemma mot Höllviken
2022-06-26 15:12

Om förra matchen startade i fantastiskt väder så var det raka motsatsen idag. Vi startade snarare som vi lämnade förra i fullständigt ösregn...

 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 25/9 11:00
3 - 0  
Fre 16/9 17:45
4 - 1  
Sön 4/9 14:00
1 - 5  
Sön 21/8 14:00
4 - 0  
Sön 14/8 18:00
3 - 0  
Sön 19/6 12:00
4 - 5  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer