Följ oss på Instagram
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Fotbollsförening
GLÄDJE GEMENSKAP UTVECKLING
F2009
Ystads IF FF
1 - 7
Eskilsminne IF
Ystads IF FF 1 - 7Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 18 mars, 11:00
Plats:Sandskogens IP konstgräs 9-manna
Tävling:
Matchnummer: 134077005
Samling:09:45, Omklädningsrum nr 3
Aktivitetsinfo: Ombytta och klara.
Trupp:#1 Essie Andersson
#3 Emmy Sahlin
#7 Alva Pehrson Andersson
#8 Elsa Strömberg Andersson
#12 Alicia Werner
#14 Molly Nilsson
#15 Elin Hortevall
#16 Iris Nilsson
#17 Sofia Ryberg Fogarolli
#18 Clara Andersson
#19 Warin Kret
#24 Nellie Olsson
#26 Ellen Severin
#28 Evelina Olsson
Sista matchen i DM gruppspelet
2023-03-19 20:35

Idag väntade en väldigt tuff match mot Eskilsminne från Helsingborg. 

 

Vi pratade inför att matchen att vi skulle  verkligen visa rätt attityd, kroppsspråk och framförallt visa rätt inställning att vilja vinna. Inställning att vilja vinna är inte bara att vinna matchen och göra mål utan lika mycket att vilja vinna dueller och att vilja förhindra mål för motståndaren.

 

Starten på matchen var bra och vi gav Eskilminne en tuff inledning. Vi försökte även spela bollen på marken trots att motståndet var väldigt bra. De hade många duktiga fotbollsspelare som visade upp fin teknik och spelförståelse. Trots vi gör det väldigt bra så lyckas bortalaget gör 3 mål och leder med 3-0 efter 25 min. I pausen efter 25 min pratade vi mycket om att fortsätta kämpa och fortsätta med att spela fotboll. 

 

Andra halvlek lyckade vi hålla nollan en längre tid och denna halvlek var mer jämn än första 25 min. Elsa i anfallet var en hot hela tiden och satte deras backar i jobb varenda gång hon fick bollar att jobba med. Vi lyckades göra mål i andra halvlek efter ett fint anfall där Elsa hittade Warin som sköt ett fint skott i mål. Eskilsminne vann även andra halvlek efter två gjorde mål varav det ena målet var riktigt snyggt. Efter 50 min spel stod 1-5. 

 

Sista halvlek fortsatte vi att kämpa på ett grymt sätt och inställningen  var superb idag trots att motståndet var grymt bra så gav vi aldrig upp. Till slut orkade vi inte stå emot de sista 25 min utan bortalaget gjorde 2 mål till vilket gjorde att de vann med 7-1.

 

Idag kunde verkligen alla klappa sig för bröstet och säga till själv att jag gjorde mitt bästa. Trots förlust med 7-1 så gav tjejerna verkligen allt. Kul att vi kan stundtals ha ett bra passningsspel trots bra motstånd. 

 

Vi ledare är grymt nöjda med er inställning och attityd

 

Tyvärr blev det inga vinster i årets DM gruppspel men vi har lärt oss mycket i dessa tre matcher där motståndet varit bra. Vi fortsätter att utvecklas både som spelare och lag för varje match vi spelar.

 

Nu blickar vi framemot nästa match på söndag och derby mot IFK Ystad.

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Våra sponsorer