Följ oss på Instagram
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Fotbollsförening
GLÄDJE GEMENSKAP UTVECKLING
P19
IFK Klagshamn
1 - 0
Ystads IF FF
IFK Klagshamn1 - 0Ystads IF FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 27 april, 18:45
Plats:Klagshamns IP plan 2
Tävling:
Matchnummer: 130810018
Samling:17:15
Uttåg ur DM
2022-04-27 22:32

Efter en tung seriestart resultatmässigt men en fin prestation senast så var det dags att återvända till DM-sammanhang igen. Här hade vi fram till idag inte förlorat den här säsongen och vi hade en mycket god känsla när vi intog Klagshamns IP för match mot IFK Klagshamn. När vi kom dit så visade sig vädret från sin sämsta sida och en plan som troligen sett bättre dagar blev nu förutom ganska ojämn även geggig. Trots att de yttre förutsättningarna inte var helt på sin plats så tar vi tydligt initiativet i matchen direkt och visar att det är vi som vill ha bollen och försöker rulla den längs marken. Klagshamns matchplan för dagen var precis som den varit under tidigare år att ställa tio spelare i eget straffområde och satsa på kontringar med målsättningen att desto längre man kan sparka bollen från sitt eget mål, desto bättre. Vi skapar en hel del bra chanser och vi borde kunna ha gjort både ett och två mål i första halvlek men är tyvärr inte tillräckligt heta framför mål. Hetare framför mål är dock Klagshamn när man kastar ett långt inkast i minut 20 och kan sedan göra mål på sin första heta chans, hela foten är tydligt i luften på inkastet men trots att vi för en gångs skull fått tre domare så missar samtliga detta fel och målet godkänns därför på något märkligt sätt. I paus pratar vi om att göra det bättre i försvarsspelet de få stunder vi inte tillåts ha bollen och att målet kommer komma om vi bara fortsätter spela samma fina anfallsspel.

 

Andra halvlek startar på samma sätt som den förra slutade, vi har ett enormt bollinnehav och trots en gulblå försvarsmur så lyckas vi skapa en hel del heta målchanser där samtliga avslut antingen går rakt på målvakten eller utanför. I minut 75 trodde vi nog alla att vi åtminstone skulle kunna få lite hjälp med numerären då en Klagshamnspelare skriker ett könsord rakt ut i luften så att det hörs över hela idrottsplatsen, trots att det står tydligt i regelboken att det ska vara grov utvisning så händer ingenting mer än en tillsägelse vilket såklart bara är sorgligt och vi fick tydligt reda på att vi inte skulle lägga oss i... Är väl tyvärr bara att konstatera efter denna situation och inkastet tidigare att det var fler än våra förväntade målskyttar som inte hade sin bästa dag på jobbet och att det inte är här som vi förlorar matchen då vi haft gott om chanser att avgöra på tidigare. I slutet av matchen så blir Jonte nerdragen i syfte att stoppa en YIF-kontring, tyvärr skadar han sig i den situationen vid nyckelbenet och det såg tyvärr ganska allvarligt ut. Vi hoppas verkligen att det inte är något riktigt allvarligt och att Jonte är tillbaka på planen snart igen!

 

Summeringsvis så är det väl bara att konstatera att Klagshamn lyckas med sin matchplan fullt ut samtidigt som vi inte lyckas göra mål trots ett väldigt bra anfallsspel stundtals. Även om vi idag möter en fotboll som inte kommer gå till historieböckerna som vacker så går Klagshamn vidare från den här fighten och har nollan intakt över 90 minuter, vilket var vad som krävdes idag. En enorm besvikelse för oss att behöva åka ut med känslan av att vi ändå gjort en bra match och att "marginalerna" med allt vad det innebär tyvärr inte riktigt är med oss idag.

 

Tre vassa vita:

3 p. Nino Jangkot

2 p. Felix Nilsson

1 p. Elias Rasmusson 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 1/10 14:00
1 - 1  
Sön 25/9 16:00
3 - 3  
Lör 17/9 14:00
4 - 2  
Sön 11/9 14:00
1 - 1  
Fre 2/9 19:00
1 - 1  
Sön 28/8 14:00
2 - 0  
 
 
Våra sponsorer