Följ oss på Instagram
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Fotbollsförening
GLÄDJE GEMENSKAP UTVECKLING
P19
Välkomna till Ystads IF FF P19!
Ystads IF FF P19 består av spelare födda 2005-2007. Vi spelar 2024 i HJ div.1 Skåne och har tillsammans med klubbens A-lag ett B-lag i HR div.2 Skåne Mellersta. Träningar sker 3-4 gånger i veckan på Sandskogens IP i Ystad. Vi har som mål att vara den mest seriösa och utvecklande miljön för de 17-19 åringar i sydöstra Skåne som vill något med sin fotboll. Vi är alternativet för spelarna under eliten som vill mer än bredden. Vi har ett tight samarbete uppåt med vårt A-lag samt neråt med vårt P16-lag både vad gäller träningsutbyte och matcher, detta för att alla spelare ska kunna vara i en utvecklande miljö.
 
Kontaktuppgifter till tränare och övriga ledare finns att hitta under truppen.
Inför säsongen 2024
2024-01-21 21:36

I sydöstra Skåne (Ystad, Sjöbo, Simrishamn, Skurup och Tomelilla) saknades ett naturligt alternativ för fotbollsspelare i åldrarna 17-19 år som vill "något mer" med sin fotboll. Jag vill betona att jag älskar breddfotboll och det som den kan erbjuda, men det måste finnas ett alternativ i närheten för spelarna som kanske inte siktar på elitnivå, men som ändå vill något mer än att långsiktigt spela i div 4-6. Därför startade Ystads IF FF ett P19-lag på ett nytt sätt inför säsongen 2022, ett projekt jag fått vara med på sedan starten. Här kan vi varje år lyfta upp våra mest drivna spelare från P16, samtidigt som vi ofta har möjlighet att komplettera truppen med spelare utifrån som vill utvecklas i vår miljö. Något vi även gjort i år.

 

Nu går vi in på tredje säsongen med detta projektet där inspiration hämtats från hur klubbar på övriga ställen i Skåne på nivå mellan division 1-3 jobbar gällande juniorverksamhet. Vi jobbar mer liknande dessa klubbar än vad som är standard i sydöstra Skåne, där det nästan uteslutande istället prioriteras att låta unga spelare spela seniorfotboll på låg nivå tidigt. 

 

Målsättningen är att sydöstra Skåne ska kunna ha ett P19-lag på nationell nivå och genom det producera spelare till vårt seniorlag som vi ska försöka få upp till division 2, med hjälp av våra egna produkter. Under säsongen 2023 vann vi Herrjunior division 1 Skåne på våren, en bra serie där det spelas en utvecklande fotboll, en betydligt mer utvecklande fotboll än den som spelas i lägre seniorserier enligt mig. 

 

Genom att samla sydöstra Skånes mest ambitiösa 17-19 åringar hos oss kan vi få en bra träningsmiljö och förhoppningsvis på sikt nå nationell nivå. Prio 1 är dock att våra egna spelare, alltså spelare som spelat ungdomsfotboll i YIF, ska få spela seniorfotboll i sin egen klubb på en högre nivå än det som nu är division 4-nivå, något som absolut inte matchar klubbens ungdomsnivå.

 

Försäsongen för 2024 är igång, vi är redo och vi hoppas att ni som följer oss vill vara med på årets resa. Nu laddar vi för att utveckla så bra fotbollsspelare som möjligt, att nå nationella P19-serien och att hjälpa A-laget att nå division 3.

 

Gustav Rasmusson, Huvudtränare Ystads IF FF P19

2023-06-19 11:18
P19 vinner serien!

Igår blev det klart att P19 vinner Herrjunior Division 1 Skåne med en match kvar att spela. Efter en långsiktig plan där vi förra året hade som mål att etablera oss i serien för att kunna ta nästa kliv i år har detta nu blivit möjligt efter mycket hårt slit. Nu laddar vi för en sista vecka med en avslutande seriematch och en B-lagsmatch på måndag, innan vi går på sommaruppehåll. Efter uppehållet startar serien om och vi siktar på att nå en topp 2 placering för att nå kval till nationella P19-serien!

Nyförvärv till P19!
2022-12-13 09:58

Vi välkomnar Alfons Ottersten från Borrby IF till oss. Alfons är en allround innermittfältare som med sin fysik och seniorerfarenhet kommer att göra stor nytta för oss under 2023!

Ny assisterande tränare klar för P19!
2022-11-08 07:16

Ny assisterande tränare för P19 under säsongen 2023 blir Theodore "Theo" Nilsson. Theos intåg gör att en ny tränarduo i P19 nu bildas tillsammans med huvudtränare Gustav Rasmusson. Ledarstaben för P19 är därmed nästan komplett, med undantag från en ny lagledare som vi fortfarande inte gjort klart med.

Utmärkelser 2022
2022-11-01 09:29

Nino tog hem storkovan! Årets team player! Årets vassa vit! Årets träningsflit på 100% närvaro!

 

Årets busar blev Edvard Zackrisson, Jesper Björklund och Viggo Andersson.

 

Albin Algotsson blev avtackad av kollegan Gustav för ett års lång och trogen tjänst!

 
Våra sponsorer