Följ oss på Instagram
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Fotbollsförening
GLÄDJE GEMENSKAP UTVECKLING
P19
Välkomna till Ystads IF FF P19!
Ystads IF FF P19 består av spelare födda 2003-2005. Vi spelar 2022 i HJ div.1 Skåne. Vi har ett tight samarbete uppåt med vårt A-lag och neråt med vårt P16-lag både vad gäller träningsutbyte och matcher för att alla spelare ska kunna vara i en utvecklande miljö.
 
Kontaktuppgifter till tränare och övriga ledare finns att hitta under truppen.
Referat: Ystads IF FF 1 - Kvarnby IK 1
Mitt i veckan match i dur
2022-05-12 13:45

På onsdagen kom Kvarnby IK på besök. Av någon anledning så har vi hamnat i en trend där vi själv inte börjar spela match förrän motståndarna gjort mål, vad det beror på vet vi inte riktigt men liksom i tidigare matcher så får vi 0-1 i baken i ett tidigt skede. Denna gången slår Kvarnby en inläggsfrispark i minut 2 på en helt omarkerad spelare, samtidigt som samtliga 10 YIF-spelare i eget straffområde står och tittar på. Strax därefter vaknar vi i alla fall till liv och kan kvittera till 1-1 efter en mycket fin bollstöld högt upp i banan. Vi har sedan det mesta av bollinnehavet som vi egentligen inte kan omsätta till några farliga chanser, samtidigt som Kvarnby är otroligt vassa i sitt kontringsspel och kan vinna alla luftduellernas första och andrabollar. 1-2 målet kommer efter att vi nästan identiskt med deras första mål står och tittar på en frispark från nästan samma ställe som denna gången till och med går rakt i mål. 

 

I paus pratar vi om att där finns saker vi kan förbättra och gör några taktiska förändringar för att få matchen dit vi vill. Vi har även med oss att Kvarnby tagit en del kort och är väl medvetna om att där fanns några spelare som var nära ett rött. När matchen blåses igång är det ett helt annat vitt lag på banan och vi tar nu över ordentligt och kan skapa en del farliga situationer på motståndarnas planhalva. Efter 15 minuter går luften dock ur när Kvarnby kan kontra in 1-3, ett resultat som skulle visa sig stänga matchen helt då vi inte alls klarar att skaka av oss målet och komma igen. En stor besvikelse då det kändes som att vi var på väg in i matchen igen och hade vi fortsatt i samma stil så hade vi haft alla möjligheter att kunna ta poäng med oss. Resten av matchen kan sammanfattas med att Kvarnby fick sin utvisning, Kvarnby får göra 1-4 när vi gett upp och att Axel tyvärr skadade sitt knä på ett olyckligt sätt där vi ännu inte riktigt vet exakt status. Vi håller tummarna för att det inte är så allvarligt med Axels knä! 

 

Nu laddar vi om för söndagens hemmamatch mot Lunds BK med att konstatera att ingen förlust i serien än så länge kommit på att vi är sämre kvalitetsmässigt än motståndarna åtminstone, att vi inte har tagit fler poäng än vad vi har är på grund av att vi inte har varit där inställningsmässigt och att lägstanivån är för låg och under för långa perioder. Tråkigt men åtminstone något vi kan göra något åt direkt. Förberedelserna till matchen på söndag går ut på att tugga taggtråd, knyta näven i fickan och komma igen. På söndag behöver vi bärga seriens första 3 poängare och vända den negativa formen till den positiva form som vi hade under försäsongen!

 

3 p. Karl Larsson

2 p. Sebastian Larsson

1 p. Johannes Dahl

Referat: IF Limhamn Bunkeflo 2 - Ystads IF FF 1
Bortamatch (igen)
2022-05-08 15:12

Fredagen bjöd på en bortamatch i Bunkeflo mot LB07 som fått lov att placera sitt andralag i denna serien. För dagen valde man att utgå från ett lågt försvarsspel och ställa tre spelare uppe vid mittplan för att kunna kontra när misstagen kom. Vi tar tag i taktpinnen ganska omgående och försöker hitta rätt i speluppbyggnaden men har lite problem att hitta fram och ligger framförallt för långt ifrån motståndarna på både första och andrabollarna. Redan i minut fyra så bjuder vi dock LB07 på ett bolltapp på mittplan, en kontring leder till ett friläge och efter ett kyligt avslut så är ett tidigt mål i baken ett faktum. Någonstans här vaknar vi och inser att matchen startat samtidigt som LB07 får möjlighet att backa ner ännu djupare för att försvara sin ledning. Resten av första halvlek dominerar vi bollinnehavet och skapar flera fina inläggslägen, LB07 har dock några farliga försök till kontringar som vi lyckas avvärja. Runt minut 27 leder vårt lyckade presspel till att vi får en hörna där Viggo påpassligt håller sig framme i bortre delen av straffområdet där bollen dykt ner efter en nickduell, ett inspel mot mål kommer och träffar en liggande Ralle som kan styra in bollen i mål. Efter ytterligare en periods bra spel så kan vi genom ett fint inlägg från Viggo och ett fint halvvolley-skott från Wiggo notera en 2-1 ledning runt minut 38. Här någonstans känns det som att vi nu fått grepp om matchen då vår ledning gjorde att LB07 nu inte längre kunde försvara sig till poäng utan var tvungna att skapa något själva, en känsla som också förstärktes när vi kom ut till andra halvlek och såg att de bytt ut flera av sina klart bästa spelare. Det känns som att 3-1 hade stängt matchen helt och nog borde vi kunnat göra ett mål till redan innan minut 55 när en LB07 spelare sänker Karl vid mittplan och tvungar oss till positionsbyten som skulle visa sig inte gynna oss. Tyvärr så kommer LB07 här också tillbaka in i matchen genom att vi slappnar av lite av när deras duktiga kontringsspelare blivit utbytta, samtidigt som deras ersättare visar en helt annan vilja i presspelet och därmed också försvårar vårt anfallsspel. 2-2 kviteringen kommer också någonstans i mitten av andra halvlek efter en långboll från LB07 där vi slarvat i hemjobbet så att en motståndare kan raka in returen från Kalle ganska ostört. Efter detta följde vad man i fotbollskretsar vanligtvis kallar för "dålig fotboll" fram till matchens slut på grund av många trötta ben och lite ovana positioner/roller från vår sida. Även om vi skapar några bra chanser att sätta spiken i kistan på så lyckas vi inte hitta nätet igen och matchen slutar oavgjort. 

 

Sammanfattningsvis är det en match där vi är det bättre laget över 90 minuter och egentligen borde vi kunnat göra ännu fler mål. Två mål hade däremot räckt om vi inte bjudit på två mål bakåt så det är med lite bitter eftersmak vi bara åker hem med en poäng. Nu laddar vi för två raka hemmamatcher för ovanlighetens skull, på onsdag kommer Kvarnby IK på besök till A-planen 19:15 och på söndag är det Lunds BK som står för motståndet 15:00 på samma skådeplats. Vi hoppas på fint väder och gott om publik på dessa matcherna!

 

Tre vassa vita:

 

3 p. Karl Larsson

2 p. Viggo Andersson

1 p. Melvin Krajnc Randowo

Nyförvärv
2022-05-03 14:34
Viggo Andersson t.v. och Samuel Hansson

Viggo Andersson vänder tillbaka till YIF FF efter en kort utflykt till Prespa Birlik. Borta bra, men himma bäst!

 

Samuel Hansson gör storebror Filip sällskap i den vita tröjan. Samuel kommer senast från Öja FF.

 

Välkomna pågar!

Referat: IFK Klagshamn - Ystads IF FF
Uttåg ur DM
2022-04-27 22:32

Efter en tung seriestart resultatmässigt men en fin prestation senast så var det dags att återvända till DM-sammanhang igen. Här hade vi fram till idag inte förlorat den här säsongen och vi hade en mycket god känsla när vi intog Klagshamns IP för match mot IFK Klagshamn. När vi kom dit så visade sig vädret från sin sämsta sida och en plan som troligen sett bättre dagar blev nu förutom ganska ojämn även geggig. Trots att de yttre förutsättningarna inte var helt på sin plats så tar vi tydligt initiativet i matchen direkt och visar att det är vi som vill ha bollen och försöker rulla den längs marken. Klagshamns matchplan för dagen var precis som den varit under tidigare år att ställa tio spelare i eget straffområde och satsa på kontringar med målsättningen att desto längre man kan sparka bollen från sitt eget mål, desto bättre. Vi skapar en hel del bra chanser och vi borde kunna ha gjort både ett och två mål i första halvlek men är tyvärr inte tillräckligt heta framför mål. Hetare framför mål är dock Klagshamn när man kastar ett långt inkast i minut 20 och kan sedan göra mål på sin första heta chans, hela foten är tydligt i luften på inkastet men trots att vi för en gångs skull fått tre domare så missar samtliga detta fel och målet godkänns därför på något märkligt sätt. I paus pratar vi om att göra det bättre i försvarsspelet de få stunder vi inte tillåts ha bollen och att målet kommer komma om vi bara fortsätter spela samma fina anfallsspel.

 

Andra halvlek startar på samma sätt som den förra slutade, vi har ett enormt bollinnehav och trots en gulblå försvarsmur så lyckas vi skapa en hel del heta målchanser där samtliga avslut antingen går rakt på målvakten eller utanför. I minut 75 trodde vi nog alla att vi åtminstone skulle kunna få lite hjälp med numerären då en Klagshamnspelare skriker ett könsord rakt ut i luften så att det hörs över hela idrottsplatsen, trots att det står tydligt i regelboken att det ska vara grov utvisning så händer ingenting mer än en tillsägelse vilket såklart bara är sorgligt och vi fick tydligt reda på att vi inte skulle lägga oss i... Är väl tyvärr bara att konstatera efter denna situation och inkastet tidigare att det var fler än våra förväntade målskyttar som inte hade sin bästa dag på jobbet och att det inte är här som vi förlorar matchen då vi haft gott om chanser att avgöra på tidigare. I slutet av matchen så blir Jonte nerdragen i syfte att stoppa en YIF-kontring, tyvärr skadar han sig i den situationen vid nyckelbenet och det såg tyvärr ganska allvarligt ut. Vi hoppas verkligen att det inte är något riktigt allvarligt och att Jonte är tillbaka på planen snart igen!

 

Summeringsvis så är det väl bara att konstatera att Klagshamn lyckas med sin matchplan fullt ut samtidigt som vi inte lyckas göra mål trots ett väldigt bra anfallsspel stundtals. Även om vi idag möter en fotboll som inte kommer gå till historieböckerna som vacker så går Klagshamn vidare från den här fighten och har nollan intakt över 90 minuter, vilket var vad som krävdes idag. En enorm besvikelse för oss att behöva åka ut med känslan av att vi ändå gjort en bra match och att "marginalerna" med allt vad det innebär tyvärr inte riktigt är med oss idag.

 

Tre vassa vita:

3 p. Nino Jangkot

2 p. Felix Nilsson

1 p. Elias Rasmusson 

Tidig söndagsmatch
2022-04-25 13:20

Tidig söndagsmorgon bar det av mot Trelleborg för en tidig matchstart redan 10:00. Matchen skulle spelas mot ett FC Trelleborg som kommer från spel i nationell P19 serie och vi var förberedda på tufft motstånd. Känslan inför och under uppvärmningen var positiv då killarna kändes taggade och fullt fokuserade trots en oväntat tidig morgon för många.

 

En stark matchstart där vi tillåts dirigera en del och dem ställer om på skickliga forwards. Ledningsmålet är också ett resultat av dessa omställningar där vi avvärjer ett bra läge men blir passiva och tillåter motståndaren skapa sig ett avslutsläge som denna också förvaltar. Matchbilden förändras inte mycket efter målet utan vi byter lite målchanser och till sist slår vi till på ett fint inlägg där Sebbe påpassligt sticker fram framför försvararen och får foten på bollen. I slutet av första halvleken tappar vi tyvärr vårt tålamod lite och tappar boll i ett omställningsläge vilket motståndarna utnyttjar och resultatet i halvtid skriv till 2-1.

Efter ett uppmuntrande halvtidssnack och lite nya direktiv får vi matchen precis dit vi vill men lyckas inte riktigt skapa dem 100-procentiga målchanserna. FC Trelleborg skapar några farliga chanser i andra men vi lyckas avvärja med nöd och näppe.
Vi skapar två farliga frisparksläge som båda är nära att resultera i mål men det ville sig inte riktigt utan vi fick nöja oss med en uddamålsförlust samt en väldigt bra prestation och stadigt steg i rätt riktning.

 

Tre vassa vita:

3 p. Nino Jangkot

2 p. Axel Nilsson

1 p. Sebastian Larsson 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 17/05 21:21 
Hem, 13/05 14:42 
Hem, 11/05 16:03 
Hem, 11/05 15:07 
Hem, 03/05 12:52 
 
Våra sponsorer