Följ oss på Instagram
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Fotbollsförening
GLÄDJE GEMENSKAP UTVECKLING
F2012/2013
Välkomna till oss!

Är du tjej född 2012 eller 2013 och sugen på att spela fotboll? Vi har alltid plats för fler fotbollsälskande tjejer, så kom ner på träningen och testa om Ystads IF är något för dig! 

 

Vi tränar på plan D på Sandskogens IP på följande tider:

 

Tisdagar kl 17:15-18:45

Torsdagar kl 17:45-19:15

 

Välkommen!

Sista matcherna för vårsäsongen
2023-06-19 11:42

Under söndagen spelade vi våra två sista seriematcher innan sommaruppehållet. På förmiddagen hade vi match i B-serien hemma mot Uppåkra IF.

 

Uppåkra var ett tekniskt väldigt skickligt lag, vilket gjorde att vi hade svårt att hinna med dem och få tag på bollen i de två inledande perioderna. Vi blev något stillastående och fick för långt mellan lagdelarna, vilket gjorde att det blev jobbigt för oss inte minst i defensiven. Uppåkra hade klart välförtjänt tag i taktpinnen under de två första perioderna - men i den sista perioden kom den stora vändningen! Plötsligt fick vi vittring och målen började trilla in - och de sista tio minuterna av matchen var en enda lång forcering från våra tjejer, med högt tempo och stark vilja. Något som också gav resultat med flera mål från vår sida, varav det sista på straff i den allra sista matchminuten. Sammantaget blev det en härlig avslutning inför sommaruppehållet! 

I C-serien var vi under eftermiddagen i Lund och mötte Lunds FF, vilket var en varm tillställning. Spelet varierade även här ganska mycket under matchen, där vi stundtals spelade riktigt fint och utnyttjade kanterna och slog fina djupledspass - men där vi också hade perioder som var mer röriga och där vi hade svårt att hitta rätt i positionerna. Likväl var det en match som mestadels bjöd på positivt spel och många mål från våra tjejer, som även de kan gå på en välförtjänt sommarvila nu! 

Dagens match och info om veckan som kommer
2023-05-13 14:01

Solen sken över Sandskogens IP idag och vi fick känna på sådan sommarvärma att till och med ledarna hade slängt långkalsongerna. Vi hoppas att den härliga värmen håller i sig framöver också. 

 

YIF B spelade match hemma mot Trelleborgs FF och det var en match som började väldigt bra för vår del. Vi rullade boll på ett bra sätt och hittade varandra, vilket också gav bra utdelning framåt. I början av den andra perioden blev vi något passiva och avvaktandet, och det fina spelet från den första perioden var som bortblåst. Det är tydligt att när vi inte är på tårna och hjälper varandra - både genom att prata med varandra och att göra oss spelbara - så blir det svårare att spela bra fotboll. Efter halva perioden började vi dock komma igång igen och vi fullföljde perioden - och hela matchen på ett bra sätt. Det var också kul att se att vi idag hade hela fem olika målskyttar! 

 

Nu väntar två helgers ledighet från matcher för YIF B, då nästa helg är den så kallade "cup-helgen" då det inte är några seriematcher - och på helgen i vecka 21 är det bara YIF C som har match. 

 

Den här helgen spelade vi bara en match, då dessvärre YIF C återigen fick se sin match (borta mot Torns IF) bli inställd. Detta återigen då motståndarna hade problem att få ihop tillräckligt med spelare. Jättetråkigt såklart, framför allt när vi hade hade velat ha en sista match inför nästa helgs Halör Cup för tjejerna födda 2013. 

 

Nästa vecka

I nästa vecka har vi endast träning på tisdag, kl 18:00-19:30 som vanligt. Därefter kommer de tjejer födda 2013 som är anmälda åka till Höllviken för att delta i Halör Cup 2023! Detta innebär att det inte blir någon träning på torsdag för de tjejer som inte ska med på cupen, då vi inte har några tränare tillgängliga. 

 

Med det önskar vi er alla en trevlig helg.

 

Kom ihåg; ingen träning på torsdag!

 

Kört hårt på Halör Cup F2013!!

 

// Liza

 

 

Veckan som kommer
2023-05-07 20:42

Den här helgen hade vi bara en match - för YIF B - då matchen för YIF C dessvärre blev inställd. YIF B åkte dock till Stehag och fick möta duktiga och ganska storväxta motståndare. I den första perioden testade vi en hel del nya positioner, vilket var väldigt ovant för tjejerna. Det gjorde också att vi fick en jobbig start på matchen där Stehag kunde rulla in några bollar. 

Undan för undan jobbade vi oss dock in i matchen och avslutade på ett väldigt positivt sätt - så en stor eloge till tjejerna som inte gav upp! 

 

I veckan som kommer har vi fotografering på tisdag - så vi tränar kl 18:00-19:00 och har därefter fotografering i Klubbvillan kl 19:00-19:30. Glöm inte att ta med matchkläder till fotograferingen! 

 

Nästa helg har vi matcher med båda lagen på lördagen. YIF B spelar hemma mot Trelleborgs FF och YIF C spelar borta mot Torns IF. Kallelser kommer ut inom kort och vi uppskattar om ni har möjlighet att svara så snabbt som möjligt på denna. 

Bländande spel!
2023-04-30 22:29

Söndagen innebar dubbla matcher för oss. YIF C hade bortamatch i Södra Sandby, vilket blev en jämn och tuff tillställning. Vi inledde matchen riktigt bra i den första perioden, vilken blev helt jämn. I den andra blev vi dessvärre något passiva och tappade en del, och hade lite svårt att få till någon riktigt bra målchans. 

I den tredje och sista perioden steppar vi dock upp rejält och radar upp målchanser. Idag hade vi dock mer stolpe ut än stolpe in, men riktigt bra kämpat ända till slutsignalen!

 

YIF B åkte in till Malmö och mötte FC Rosengård på Malmö IP. Det kändes lite häftigt att få spela inne på arenan - och tjejerna var taggade till max från första minuten! Om vi var lite passiva mot Klagshamn förra söndagen så vi verkligen på hugget idag i solskenet. Vi rullade bollen fint inom laget, hjälptes åt och pratade och var aggressiva i vår press - precis allt det vi hade pratat om innan matchen utförde tjejerna in i minsta detalj. Det gav också utdelning med många fina mål redan i den första perioden. 

Vi trummade på bra även i den andra perioden, om än att Rosengård kom ut som ett mycket bättre lag - inte minst en bättre stabilitet i backlinjen. Vi lyckades dock få hål på dem på nytt och stänkte in ytterligare ett antal mål innan perioden var över. 

I slutet av den andra perioden blev vi något passiva och stillastående, men efter att vi hade pratat om det i pausen lyfte tjejerna sig på nytt och avslutade matchen på bästa sätt. 

Överlag en av de bästa matcherna vi har spelat, sett till hur tjejerna genomförde matchen idag!

 

Nästa helg har YIF B match på lördagen, borta mot Stehag kl 11:00. YIF C spelar hemma på Sandskogens IP på söndag, kl 10:00 mot Kävlinge Harrie. Kallelser kommer ut inom kort!

 

Trevlig valborg!

Hemmapremiärer
2023-04-23 22:23

Helgen erbjöd varierande väder, med försommarvärme och sol på lördagen och med regnet hängades i luften på söndagen. Båda lagen premiärspelade hemma på Sandskogens IP. 

 

YIF C spelade mot Dalby GIF och hade en något trevande start. Vi hade något svårt att hitta våra positioner och kom för långt ner i banan, vilket Dalby utnyttjade väl och pressade tillbaka våra tjejer kraftigt. 

I den andra perioden började vi hitta mer rätt och spelet började lossna för oss - något som vi än mer såg i den avslutande tredje perioden. Trots en tung inledning på matchen lyckades vi avsluta på ett riktigt bra sätt!

 

YIF B mötte IFK Klagshamn på söndagen, vilket blev en tuff historia. Klagshamn är riktigt duktiga och spelar fin fotboll - och idag var det svårt. Vi kom lite för långt ifrån i vår press, vilket gjorde att vi fick slita hårt för att hänga med motståndarna - vilket till slut tog ut sin rätt när orken tröt. 

Stundtals glimrade vi till under matchen, men sammantaget får vi konstatera att Klagshamn var svåra att rå på idag. 

 

Nya tag för båda lagen nästa helg, då vi har bortamatcher mot Södra Sandby (C) respektive FC Rosengård (B). Båda matcherna går på söndag och kallelser till går ut till er inom kort. 

 
Våra sponsorer