Följ oss på Instagram
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Fotbollsförening
GLÄDJE GEMENSKAP UTVECKLING
Välkomna till Ystads IF FF - Dam

Vi är ett härligt gäng som består av ca 20-25 spelare födda 2007/2008. Vi tränar tre gånger i veckan och deltar i seriespel i div 4 Sydöstra. Utöver seriespel deltar vi i DM, cuper och genomför olika gruppsammanhållande aktiviteter. 

Kontakta någon av tränarna om ni vill komma och prova att spela med oss. Träningstiderna ser ni i kalendern. 

Vilken fantastik vårsäsong
2023-06-26 17:01

Träningsnärvaron har varit nära 100% förutom de långtidsskadade och engagemanget har varit toppen. Prestation och resultat har varit över förväntan. När halva seriespelet är avklarad har vi spelat 9 matcher och vunnit 8 av dem och endast förlorat mot Malmö FF. Grymt!

 

Vi har dessutom haft en rolig eftermiddag med teambuilding som majgänget planerade och genomförde, bra jobbat. Vi ser fram emot övriga gruppers aktiviteter. Påminner om att det inte behöver vara så stort/komplicerat. Ex på aktiviteter minigolf med glass efter en träning eller hemma/omklädningsrumsspa och pizzakväll. Junigruppen får ta sin aktivitet i augusti då vi halkat efter i schemat.

 

Eftersom Tomelilla matchen blev flyttad till 1 augusti kl 18.30 kommer vi inte åka till Bornholm. Vi planerar istället för en "större" aktivitet efter säsongen, återkommer så fort vi vet mer.

 

Påminnelser från tidigare nyheter

 

Gruppens ledstjärnor
*Alla ska känna sig delaktiga och ingen ska vara ensam
*Alla måste vara beredda på tuffa matcher, ta ett större eget ansvar för sin förberedelse och prestation och på det viset göra laget bättre.
*Förstå att man får en roll en uppgift som gör laget bättre då krävs det delaktighet och engagemang för sin egen och därmed lagets bästa
 
Teambuildingsgrupper och aktiviteter
Majgänget - Julia, Evelina, Meja D, Selma & Ebba
Junigänget - Meija P, Othilia, Elin Lu, Alice, Haak & Denice
31/7-1/8 Bornholm - ledarna organiserar mha vitaminerna - INSTÄLLT pga match
Augusti/septembergänget - Ellen, Ellen, Emilia, Tell & Lilly
September/oktobergänget - Emelie, Linnea, Olivia, Vera, Elin Li
Oktober/november - ledare/vitaminer/föräldrar fixar säsongsavslutningsaktiviteten
 
Organisation

Patrik och Jocke är lagets ansvariga kontaktpersoner när det gäller material, försäljning och kontakt med vitaminer och annat fix kring laget. Patrik är dessutom ansvarig för fogis och sportadm/kalendern.

Tony är huvudansvarig för träning & match med Anna som assisterande med. Vi jobbar vidare med samma typ av träningsupplägg.

Vi förväntar oss att alla är tillgängliga för match annars har man meddelat via sportadm och muntligen på veckans första träning om man ej kan delta nästa match.

Vi fortsätter jobba med att ni använder sportadm för att meddela om ni ej kan närvara och vi önskar även att ni meddelar varför.

 
 
Vårsäsongen har helt enkelt varit världsklass och vi ser fram emot en höstsäsong med samma positiva energi! Nu njuter vi av sommarledigheten och sedan erbjuds möjligheten till egenträning innan vi startar upp den 24 juli igen. Förslag på egenträning hittar ni under fliken dokument. Kämpa!
 
Heja YIF FF Dam!! Tillsammans är vi starka!!
 
#yiffotboll #glädje #gemenskap #utveckling #tillsammansärvistarka #hållbarförening #yifffdam

 

 

Utvärdering, framtid & praktiskt kring laget
2023-04-11 21:06
Supercool ass tränare och målvakt redo för seriepremiär;)

Ledarteamet har reflekterat systematiskt och nu summerat och utvärderat. För att få med tjejernas tankar kring vintersäsongen kommer vi skicka ut en kort enkät som önskar svar på.

 

De nya kläderna anlände ju precis till vårt Göteborgäventyr. På torsdag ska allt tillbaka och då blir det sista gången ni kommer ombytta till träningen. Därefter så kommer alla tränings- och matchkläder finnas tvättade och upphängda inför varje träning. Därefter lämnas de i rättvända i sina olika tvättbackar. Det finns även handduk som tvättas mellan varje träning. Skor, benskydd och vad ni önskar kan ni förvara i er trådback.

 

Den nya hoddien och den vita t-shirten är våra representationskläder, dvs dessa har vi på oss när vi åker till match och vid arrangemang utanför träning/match där vi representerar YIF FF Dam.

 

Alltså nu är det bara att anlända supercool med lurar i öronen, sin necessär under armen och ett leende i kameran som ett riktigt proffs till varje träning och match! Världsklass!

 

Inför varje hemmamatch har lagets vitaminer med Julias mamma Maria i spetsen ansvar för att kiosken hålls öppen. Att matchvärden utser "Matchens lirare" och pris utdelas. Olivia & Ellen ansvarar inledningsvis för uppvärmningsmusiken och presentationen inför och under match men här önskar vi att någon förälder tar ett huvudansvar. Vi saknar fortfarande någon som tar ansvar för fotografering under matcher samt event/matchpresentation till våra sociala medier. Johan fortsätter ta ansvar för Veo samt livestreamingen via min fotboll appen.

 

Påminnelse om att meddela Jocke hur många bingolotter du sålt så han kan skicka inbet via den digitala lagkassan. Redovisning av bingolotterna sker senast den 14/4 och på torsdag den 13/4 ska ev ej sålda lotter lämnas tillbaka i ett kuvert med namn på.

 

Patrik och Jocke är lagets ansvariga kontaktpersoner när det gäller material, försäljning och kontakt med vitaminer och annat fix kring laget.

Tony är huvudansvarig för träning & match med Anna som assisterande. Vi förväntar oss att alla är tillgängliga för match annars har man meddelat via sportadm och muntligen på veckans första träning om man ej kan delta nästa match.

Vi fortsätter jobba med att ni använder sportadm för att meddela om ni ej kan närvara och vi önskar även att ni meddelar varför.

 

OBS! Alla kläder inkl strumpor utom hoddie & t-shirt ska tillbaka på torsdag. Om du av någon anledning ej ska träna måste du komma och lämna kläderna plus ev ej sålda bingolotter.

 

Första seriematchen är på söndag borta mot Tomelilla och denna spelas på konstgräs, därför tränar vi både torsdag och fredag på konstgräs trots att gräset är öppet.

 

Heja YIF FF Dam!!

 

#yiffotboll #glädje #gemenskap #utveckling #tillsammansärvistarka #hållbarförening #yifffdam

Future Cup
2023-04-11 19:15
@futurecup 2023
 
En internationell cup där det deltog 370 lag från Norge, Danmark, Portugal & Sverige och det spelades 959 matcher o gjordes 4432 mål. 
 
Ystad IF FF är representerade i 4 åldersgrupper med 5 lag. Totalt nära 100 spelare o ledare. Glädjen och gemenskapen är fantastisk. Ystad IF FF tackar arrangörerna för ett grymt arrangemang där man dessutom lyckades tajma in perfekt fotbollsväder.
 
Vi åkte upp till Göteborg och Gothia Towers med 18 spelare, Tony och Anna. Fokus var att jobba på laget, teamkänslan, spela tävlingsmatcher och ha kul tillsammans. I ledarteamet är vi riktigt nöjda. Fotbollsmässigt fick vi se riktigt bra prestationer men också sekvenser som vi måste uppmärksamma och jobba mer med. I vår 4e match fick vi dessutom visa att vi kan visa attityd och bara kriga, försvara, jobba hårt tillsammans och vinna på snabb omställning. När det gäller teambuildingen fick vi möjlighet till individuella samtal, gruppsamtal men också mycket häng, gemenskap och glädje.
 
Tjejerna fick i mindre grupp först ta fram vilka riktlinjer som vi skulle ha under helgen men även framåt dvs vad vi ska jobba mot i gruppen.
 
Gruppens ledstjärnor
*Alla ska känna sig delaktiga och ingen ska vara ensam
*Alla måste vara beredda på tuffa matcher, ta ett större eget ansvar för sin förberedelse och prestation och på det viset göra laget bättre.
*Förstå att man får en roll en uppgift som gör laget bättre då krävs det delaktighet och engagemang för sin egen och därmed lagets bästa
 
Vi hade en även en lek som bland annat gick ut på att Tony skulle placera rätt personliga sak till rätt person och motivera. Mysigt att höra om era berättelser och även kul med alla skratt.
En annan kväll utvärderade vi i mindre grupp vad som är positivt i gruppen och vad vi måste utveckla som lag/grupp.
 
Positivt 
*Vi har roligt tillsammans - bra feeling
*Vi har bra hörnor
*Vi fokuserar inte på varandras misstag utan bara kör igen
 
Vi måste utveckla
*Inte ge upp under match genom att bara bli tysta
*Bli tydligare i vår kommunikation - hjälpa varandra i olika situationer
*Fokusera på match från uppvärmning till matchens slut
*Vårt spelavstånd och alla S:en så blir vi lugnare och tryggare med bollen
 
O vi ledare tycker också att vi måste tuffa till oss, vi såg i cupen att ni kan när ni vill!
 
Dessutom fick tjejerna en gruppuppgift som de ska ta ansvar för under året. Syftet är att jobba med teamet och lagkänslan samt träna sig att själv ta ansvar och vara delaktig i planering, organisation och genomförande av aktiviter som gör oss starkare som lag. Så fort datum, tid, plats och aktivitet är bokat kontakta Anna så uppdaterar vi kalendern.
 
Teambuildingsgrupper och aktiviteter
Majgänget - Julia, Evelina, Meja D, Selma & Ebba
Junigänget - Meija P, Othilia, Elin Lu, Alice, Haak & Denice
31/7-1/8 Bornholm - ledarna organiserar mha vitaminerna
Augusti/septembergänget - Ellen, Ellen, Emilia, Tell & Lilly
September/oktobergänget - Emelie, Linnea, Olivia, Vera, Elin Li
Oktober/november - vitaminer/föräldrar fixar säsongsavslutningsaktiviteten
Det kommer bli kul!
 
Vi tackar för att vi fick möjligheten att hänga med alla fantastiska tjejer. Vi hade en helg i världsklass! Tack till den vita väggen som var på plats och till er som följde oss hemifrån genom Johans fantastiska livestreaming. Extra tack till Olivia och Ellen som genomförde sina uppdrag på ett exemplariskt vis. Tillsammans är vi starka!!
 
På frågorna om kostnaden för transporten hem så ingick ju inte den i priset så alla som åkte bussen hem ska swisha 150kr till Anna 0709171606 Kassören tycker det är lättare om ledare för över en summa istället föra att alla ska bet på bg kontot.
 
Nu vilar vi i 2 dagar sedan taggar vi igång igen!!
 

Heja YIF FF Dam!!

 

#yiffotboll #glädje #gemenskap #utveckling #tillsammansärvistarka #hållbarförening #yifffdam

 
 
DM slutspelat och nu lite återhämtning
2023-03-23 06:23
Veckans olika DM lag

En tuff DM vecka med mycket goda prestationer och resultat är passerad och nu väntar återhämtning och ny träningsperiod innan Göteborg.

 

Skurup - YIF F16 

I denna matchen fick vi stor utveckling på 6a rollen, tydlig i sin balanserande roll och var oftast spelbar och på rätt plats dessutom en fin spelförståelse och tillslag som kan variera passningsalternativen och speluppbyggnaden.

Ny målvakt och nya mittbackar gav nya utmaningar och rädslan för göra fel var mkt tydlig i speluppbyggnad o några felbeslut orsakade både onödiga bolltapp och mål. Coaching under match, i paus och även efter match och träningen efter gav utveckling i spel men även genom individuell trygghet och mod inför kommande match. Långsiktig process!

Vi kommer till många avslut genom vår speluppbyggnad delvis beroende på att motståndet var lättare men också för att vi utnyttjar vår taktik genom att lösa deras höga försvarsspel med att låta våra offensiva mitt ta djupledslöpningen och skapa spelbarhet i djup. Tycker att vi behöver bli bättre på att ta löpningar,  men även att utnyttja våra löpningar i den yttre korridoren för att skapa numerärt överläge.

Seger 5-2

Alice Hjalmarsson 2

Meja Persson

Linnea Engvall

Denice Möller

 

YIF - Hörby 

Samma matchplan som tidigare men lite tydligare med rollfördelningen kring hur vi ska jobba på hörnor och fasta situationer vid straffområdet. Riktigt kul att vi sen tar ledningen genom en frispark och utökar genom en fin hörnvariant.

Vi visar igen att vi är bra och utmanar Hörby inledningsvis. Vi har fin speluppbyggnad och en hel del rotationer utan boll för att skapa spelbarhet. Vi lyckas bäst på höger kanten och där kommer vi runt i djupled och utmanar. Våra offensiva och 6an är ofta spelbara och vi får till passningarna från försvaret. Har någon fantastisk sekvens som vi såg på veon där bollen rör sig från mittback via 6an genom hela laget via kanten för att tillslut skapa målchans. Tyvärr är det för ofta trångt, smått och felbeslut runt mitten som orsakar bolltapp. Vi måste bli bättre på att använda oss av yttre korridoren och få fart på bollen och få till spelvändningar.

Oavgjort 2-2

Denice Möller 2

 

YIF - Kvarnby

Vi fortsätter med samma matchplan som tidigare i veckan och får direkt utdelning, mål efter några sekunder och efter 5 min stod det 2-0 till oss. Där någonstans trodde vi att det var klart och slog av på takten. Sprang mindre, slarvade, hade inte skärpan som krävs och gjorde inte jobbet som vi kan. Detta straffade oss och vi hamnade i onödigt tajta situationer. Trots att detta var tredje matchen på 4 dagar är det vi som tillslut har mer spring och energi i kroppen och fortsätter köra på för att tillslut få in det rättvisa segermålet.

Seger 5-4

Alice Hjalmarsson 3

Emilia Malmborg

Denice Möller

 

DM spelet slutar med en tredjeplats för Dam och en gruppseger för F16. Nu väntar slutspel för F16 där nästa match är den 26 april borta mot Staffanstorp kl 19. Vi är riktigt nöjda med våra matcher och prestationer och går nu in i en återhämtningsfas och ny träningsperiod innan vår resa till Göteborg med både  teambuilding och cupspel.

 

I veckan återhämtar vi oss på måndagen med videoanalys, sista friskispasset på tisdagen och sedan tidigare träning på torsdagen pga domarutbildningen. Håll koll på kalendern och den är även uppdaterad med grästräningarna, seriematcher och DM.

 

När det gäller Veo så hoppas vi nu att alla i laget får en länk via mail efter match. Får ni inte den kan den gå till någon förälder. Detta beror isf på vilken mail ni har kopplat i sportadm. Ta kontakt med Johan, Selmas pappa, om ni inte får länken. Vi önskar att ni tar del av matchen. Vi kommer att träning efter match, oftast måndagar tillsammans titta på några goda exempel men också på sekvenser där vi behöver utvecklas.

 

Mer detaljerad info om Göteborgsresan inkl rumsindelning kommer under helgen.

 

Heja YIF FF Dam!!

 

#yiffotboll #glädje #gemenskap #utveckling #tillsammansärvistarka #hållbarförening #yifffdam

Det satt långt inne
2023-03-13 14:51
Glädje vid Selmas ledningsmål - Ystad iF FF dams första mål!

och det blev tyvärr andra raka förlusten. Dock ett stort steg framåt i vårt gemensamma arbetssätt och spelsystem. 

Inledningen på matchen var vår och vi jobbade med hög press och vann flera dueller på mittplan. Vi gjorde det svårt för motståndarna och de lyckades inte få till något organiserat spel. Vi hade flera bra omställningar och var hetast när bollen hittade in i straffområdet och lyckades göra vårt första mål. Selma Nilsson Kohnke blev historisk genom att göra Ystad IF FF dams första tävlingsmål. Fantastiskt! Detta ger oss mod och energi och vi är jobbiga för motståndarna.

 

Vi varierar vårt arbetssätt för att under året kunna vara flexibla och i denna matchen också orka i 90min. Konsekvensen blev att motståndarna fick större bollinnehav och vi fick fokusera på försvarsspelet och kvitteringen närmade sig. Lite olyckligt kom utdelningen på en hörna efter en skarv då vi missar i markeringen men vi lär oss att det går snabbt.

 

Fortsatt var det ett stort bollinnehav för IFK men vi jobbar hårt tillsammans och är solida i vårt försvarsspel. Vi är snabba i omställningarna och när vi kontrade blev det farligt och stolpen räddade IFK Osby från att få plocka ut ännu en boll från nätmaskorna.

 

I andra halvlek fick vi fortsätta jobba hårt i vårt försvarsspel, trötthet och justeringar skapade större ytor för motståndarna i kombination med att de blev mer direkta i sitt spel och slog passningar bakom backlinjen och använde kanterna mer systematiskt. Vi stod upp bra tillsammans, stöttade och pushade varandra och skapade en del chanser på omställningar men tillslut fick IFK Osby rättvist, men surt, in ledningsmålet och vann matchen med 2-1.

 

Vi är nöjda med vår prestation och går med positiva erfarenheter in i en ny vecka med 2 träningar och 3 tävlingsmatcher. Kul! Nu är målet att alla ska komma igång med mycket matchtid och samla på sig erfarenheter.

 

På instagram @yiffotboll hittar ni superfina bilder från matchen som en fotograf tog

Foto: Peter Reimer/Hemmamatch.nu

 

Önskan från spelare och ledareteametär att det hade varit kul om någon med något mer utvecklad kamera än mobil har möjlighet att dokumentera lagets matcher samt klippa ihop lite inför match till instagram osv Alltså någon med kamera, lite tid och intresse för redigering och kuliga effekter, joina oss!

 

Heja YIF FF Dam!!

 

#yiffotboll #glädje #gemenskap #utveckling #tillsammansärvistarka #hållbarförening #yifffdam

 

 

 
Våra sponsorer