F2009
Kanonmatch trots förlust i YA Cupen!
2023-05-02 06:40
Grymma tjejer

Första gången i YA Cupens historia har det startas upp cup för F14. Vi fick möta ett väldigt bra  Sjöbo IF och matchen spelades i Sjöbo igår på en väldigt fin nylagd konstgräs och det bjuds på väldigt fint väder också så allt var upplagt för en bra match.

Matchen startade med att hemmalaget tog lite kommandot men stod upp väldigt bra och stundtals bjöd vi på fint anfallsspel med väldigt bra spelbarhet. Hemmalaget är ett väldigt starkt lag fysiskt vilket vi hade lite problem i inledningen av matchen men ju längre första halvlek gick ju mer vågade vi gå in i duellerna och vann en hel del dueller. Vi skapade en hel del chanser vilket även hemmalaget gjorde. Tyckte vi hade farliga målchanser än hemmalaget men jag är kanske lite enögd. I min 19 kom första målet i matchen och det gjorde vi efter ett snyggt mål av Elsa Strömberg Andersson.  Första halvlek var väldigt jämn med chanser för båda lagen men den slutar med en 1-0 ledning för oss.

Andra halvlek tycker jag att hemmalaget startar bäst och sätter lite tryck på oss. Känsla var att Sjöbo trodde nog inte det skulle vara så här jämnt efter en halvlek. Ju mer vi lyckas stå upp och fortsätta spela som ett team ju mer blev de lite fundersamma över sitt spel. Även andra halvlek skapar vi en hel del bra målchanser så även hemmalaget. Det var en väldigt spännande match med bra spel från båda lagen. Det blir inga mål i andra halvlek utan fortsatt ledning för oss.

Nu skall det avgöras i de sista 25 min. Även här börjar hemmalaget bäst men vi är inte ofarliga utan vi känns farliga hela tiden. Vi gör det väldigt bra de första 15 min i sista halvleken och skapar ett par riktigt bra målchanser där vi bör göra 2-0. Vår ork börja mattas lite de sista 10min och hemmalaget spelar väldigt bra i denna period och får ett väldigt hårt tryck på oss och till sist orkar vi inte stå emot utan i min 66 kommer kvitteringsmålet till 1-1, det kändes ganska rättvist att målet kom under denna period av matchen. De kommer på en ny anfallsvåg och gör 2-1 efter ca 5 min efter kvitteringsmålet. Trots två snabba mål på kort tid av Sjöbo så lyckas tjejerna hämta kraft att skapa en stor målchans att kvitterar men tyvärr blev så inte fallet den gången. Vi försöker allt vi har och krämma ut det sista av orken att kvittera men lyckas inte utan Sjöbo gör även 3-1 vilket också matchen slutar.

Vi gör en grym match mot ett väldigt bra lag där merparten av dom spelar i deras F16 lag. Nu börjar det hända väldigt bra saker i vårt spel, de senaste tre matcherna har varit väldigt bra. Team känslan att jobba och spela som ett lag börjar sätta sig. Vår attityd och inställning idag är wow!!!!!!!. Trots vi möter ett väldigt bra lag så försöker vi verkligen spela fotboll och vi lyckas med detta matchen igenom. Jag tycker att vi är minst lika bra som dom om inte lite bättre och skapar fler chanser till att utöka vår ledning. Denna match skall vi verkligen ta med mycket från och bygga vidare på det vi har visat de senaste matcherna.

Mina slutord är att ibland är inte fotboll rättvist men detta är också något för fotbollsspelare att lära sig av. Nu vilar till torsdag när det är träningen igen och blickar framemot en ny match till helgen.

Vi ledare är väldigt stolta över er insats idag, vi är på väg på något väldigt spännande i vårt lag. Det är bara att fortsätta på den inslagna vägen så blir detta kanon.