Bra fotbollsmatch
2023-06-04 08:42

Fredagskväll och härligt väder var det dags för bortamatch mot Spjutstorp.

Matcherna mot Spjutstorp brukar vara väldigt jämna och välspelade.

Vi började matchen bäst och redan efter några minuter gjorde vi ett fint mål genom Elsa Strömberg Andersson efter väldigt fint samarbete med Olivia Mårtensson och ledningen var ett faktum. Efter vårt 1-0 mål tog det inte lång tid kom 2-0 målet av Elsa igen efter ett nytt snyggt anfall där Olivia spelade snyggt ut till Iris på högerkanten som med ett fint inlägg till Elsa som kom på första stolpen och satte snyggt 2-0. Vi fortsatte att vara det spelförande laget men efter var totala dominans de första 10 min så kom hemmalaget mer in i matchen och lyckades på ett fint sätt jämna ut första halvlek. Slut delen av första halvlek tycker jag att Spjutstorp tar över lite utan att skapa stora målchanser. Hemmalaget lyckades reducera 1-2 på ett litet turligt sätt. Första 25 min slutade med ledning med 2-1.

Tycker vår första var väldigt bra framförallt inledning sen kom hemmalaget in mer och mer i matchen. Det var en bra match med många fina actions från båda lagen.

Andra halvlek fortsatte precis som i första men känslan var att den andre var mycket jämnare spelmässigt. Vi var det lag som skapades bäst målchanser men deras målvakt var väldigt duktig idag. Hemmalaget skapade några halvchanser, där Essie gör det bra i målet.. Andra halvlek slutade 0-0.

Vi pratade inför sista att detta var en match som är väldigt jämn och kan sluta precis hur som helst. Det gäller bara på den inslagna vägen med bra spel och visa samma härliga inställning som de andra två halvlekarna.

Starten på tredje är vi som tar tag i taktpinnen och skapar en hel del bra målchanser och dessa kommer efter bra anfallsspel där många är med och bidrar.

Vi borde verkligen gjort några mål i tredje men deras målvakt fortsätter på samma nivå och gör det grymt bra och gör några stora räddningar och håller hemmalaget kvar i matchen.  Tyvärr gör vi inte några mål under denna period istället i min 67 kvitterar hemmalaget lite otippat  till 2-2. Spjutstorp får ny energi vilket att slutet av matchen är ett ställningskrig där vi verkligen går seger mål. Precis innan matchens slut så skjuter vi i ribban efter några farliga hörnor. Ibland är fotboll orättvisst vi träffar ribban och anfallet efter gör de 3-2 lite turligt när vår målvakt Evelina räddar ett skott och bollen går rakt fram till deras spelare som kan göra 3-2.

Vi lyckas skapa en stor kvitteringschans med en frispark precis utanför deras straffområde men tyvärr skjuter vi över och matchen slutar med snöplig förlust med 3-2.

Först och främst var det en väldigt bra fotbollsmatch där två lag verkligen försöker spela fotboll. Det är alltid lika kul att möta Spjutstorp. Jag vill även berömma deras målvakt som gjorde en väldigt bra match.

När det gäller vår egen insats så är den väldigt bra då vi visar upp ett bra anfallsspel och tjejernas utveckling de senaste tiden har varit grym. Vi är verkligen ett team nu där alla är med och bidrar.
Vi gör två fina mål idag hade inte deras målvakt varit så bra så är känslan att vi åkt hem med alla tre poäng. A

Nu återstår det tre matcher av serien för att sedan förbereda oss på vår tre cuper vi kommer medverka på. Klubbens egna cuper TeamSportia Cup och HP Holding International Girls Cup. Vårt stora äventyr i sommar är övernattningscupen EskilsCupen i Helsingborg.