Matchnummer: 130710024
Samling:17:45
Mitt i veckan match i dur
2022-05-12 13:45

På onsdagen kom Kvarnby IK på besök. Av någon anledning så har vi hamnat i en trend där vi själv inte börjar spela match förrän motståndarna gjort mål, vad det beror på vet vi inte riktigt men liksom i tidigare matcher så får vi 0-1 i baken i ett tidigt skede. Denna gången slår Kvarnby en inläggsfrispark i minut 2 på en helt omarkerad spelare, samtidigt som samtliga 10 YIF-spelare i eget straffområde står och tittar på. Strax därefter vaknar vi i alla fall till liv och kan kvittera till 1-1 efter en mycket fin bollstöld högt upp i banan. Vi har sedan det mesta av bollinnehavet som vi egentligen inte kan omsätta till några farliga chanser, samtidigt som Kvarnby är otroligt vassa i sitt kontringsspel och kan vinna alla luftduellernas första och andrabollar. 1-2 målet kommer efter att vi nästan identiskt med deras första mål står och tittar på en frispark från nästan samma ställe som denna gången till och med går rakt i mål.

I paus pratar vi om att där finns saker vi kan förbättra och gör några taktiska förändringar för att få matchen dit vi vill. Vi har även med oss att Kvarnby tagit en del kort och är väl medvetna om att där fanns några spelare som var nära ett rött. När matchen blåses igång är det ett helt annat vitt lag på banan och vi tar nu över ordentligt och kan skapa en del farliga situationer på motståndarnas planhalva. Efter 15 minuter går luften dock ur när Kvarnby kan kontra in 1-3, ett resultat som skulle visa sig stänga matchen helt då vi inte alls klarar att skaka av oss målet och komma igen. En stor besvikelse då det kändes som att vi var på väg in i matchen igen och hade vi fortsatt i samma stil så hade vi haft alla möjligheter att kunna ta poäng med oss. Resten av matchen kan sammanfattas med att Kvarnby fick sin utvisning, Kvarnby får göra 1-4 när vi gett upp och att Axel tyvärr skadade sitt knä på ett olyckligt sätt där vi ännu inte riktigt vet exakt status. Vi håller tummarna för att det inte är så allvarligt med Axels knä!

Nu laddar vi om för söndagens hemmamatch mot Lunds BK med att konstatera att ingen förlust i serien än så länge kommit på att vi är sämre kvalitetsmässigt än motståndarna åtminstone, att vi inte har tagit fler poäng än vad vi har är på grund av att vi inte har varit där inställningsmässigt och att lägstanivån är för låg och under för långa perioder. Tråkigt men åtminstone något vi kan göra något åt direkt. Förberedelserna till matchen på söndag går ut på att tugga taggtråd, knyta näven i fickan och komma igen. På söndag behöver vi bärga seriens första 3 poängare och vända den negativa formen till den positiva form som vi hade under försäsongen!