IF Limhamn Bunkeflo 22 - 2Ystads IF FF 1

Plats:Brovallen, Bunkeflostrand konstgräs
Matchnummer: 130710025
Samling:17:30
Bortamatch (igen)
2022-05-08 15:12

Fredagen bjöd på en bortamatch i Bunkeflo mot LB07 som fått lov att placera sitt andralag i denna serien. För dagen valde man att utgå från ett lågt försvarsspel och ställa tre spelare uppe vid mittplan för att kunna kontra när misstagen kom. Vi tar tag i taktpinnen ganska omgående och försöker hitta rätt i speluppbyggnaden men har lite problem att hitta fram och ligger framförallt för långt ifrån motståndarna på både första och andrabollarna. Redan i minut fyra så bjuder vi dock LB07 på ett bolltapp på mittplan, en kontring leder till ett friläge och efter ett kyligt avslut så är ett tidigt mål i baken ett faktum. Någonstans här vaknar vi och inser att matchen startat samtidigt som LB07 får möjlighet att backa ner ännu djupare för att försvara sin ledning. Resten av första halvlek dominerar vi bollinnehavet och skapar flera fina inläggslägen, LB07 har dock några farliga försök till kontringar som vi lyckas avvärja. Runt minut 27 leder vårt lyckade presspel till att vi får en hörna där Viggo påpassligt håller sig framme i bortre delen av straffområdet där bollen dykt ner efter en nickduell, ett inspel mot mål kommer och träffar en liggande Ralle som kan styra in bollen i mål. Efter ytterligare en periods bra spel så kan vi genom ett fint inlägg från Viggo och ett fint halvvolley-skott från Wiggo notera en 2-1 ledning runt minut 38. Här någonstans känns det som att vi nu fått grepp om matchen då vår ledning gjorde att LB07 nu inte längre kunde försvara sig till poäng utan var tvungna att skapa något själva, en känsla som också förstärktes när vi kom ut till andra halvlek och såg att de bytt ut flera av sina klart bästa spelare. Det känns som att 3-1 hade stängt matchen helt och nog borde vi kunnat göra ett mål till redan innan minut 55 när en LB07 spelare sänker Karl vid mittplan och tvungar oss till positionsbyten som skulle visa sig inte gynna oss. Tyvärr så kommer LB07 här också tillbaka in i matchen genom att vi slappnar av lite av när deras duktiga kontringsspelare blivit utbytta, samtidigt som deras ersättare visar en helt annan vilja i presspelet och därmed också försvårar vårt anfallsspel. 2-2 kviteringen kommer också någonstans i mitten av andra halvlek efter en långboll från LB07 där vi slarvat i hemjobbet så att en motståndare kan raka in returen från Kalle ganska ostört. Efter detta följde vad man i fotbollskretsar vanligtvis kallar för "dålig fotboll" fram till matchens slut på grund av många trötta ben och lite ovana positioner/roller från vår sida. Även om vi skapar några bra chanser att sätta spiken i kistan på så lyckas vi inte hitta nätet igen och matchen slutar oavgjort.

Sammanfattningsvis är det en match där vi är det bättre laget över 90 minuter och egentligen borde vi kunnat göra ännu fler mål. Två mål hade däremot räckt om vi inte bjudit på två mål bakåt så det är med lite bitter eftersmak vi bara åker hem med en poäng. Nu laddar vi för två raka hemmamatcher för ovanlighetens skull, på onsdag kommer Kvarnby IK på besök till A-planen 19:15 och på söndag är det Lunds BK som står för motståndet 15:00 på samma skådeplats. Vi hoppas på fint väder och gott om publik på dessa matcherna!