Följ oss på Instagram
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Fotbollsförening
GLÄDJE GEMENSKAP UTVECKLING
P19
Höststart!
2022-08-04 17:01

Det börjar närma sig seriepremiär för hösten. Sista träningen närmar sig och höstens första trupputtagning börjar ta form. Säsongen som började med en mycket fin försäsong där både spelet och vinsterna mestadels gick inledningsvis vår väg. Vi spelade en del tävlingsmatcher i DM mot framförallt lag som sedan skulle spela i serien under vår, lag på en nivå som de killarna som tillhörde förra årets U19-trupp mött under förra hösten när man vann just division 2 för juniorer. Så även om detta naturligtvis var ett styrkebesked i sig så visste vi att det skulle bli betydligt tuffare när serien väl drog igång och vi skulle möta lag med erfarenhet från en högre juniornivå. 



Målsättningen för våren var att växa in i den större kostymen som division 1 junior i Skåne skulle innebära och hänga kvar i serien som är delad vår/höst. De flesta av våra spelare är skolade i de nationella serierna för P16/P17 och vi visste därför att det var bra fotbollspelare vi har i truppen. Det blev ändå en tuff start för vårt nykomponerade unga lag som nu spelade mot äldre spelare tillsammans med spelare som man kanske inte spelat så mycket med under tidigare säsonger. Vi åkte på en hel del tråkiga förluster och poängtapp samtidigt som vi också åkte ut ur DM mot Klagshamn på det mest “orättvisa” sätt som kändes möjligt. Det var dock den enda gången som det verkligen kändes riktigt orättvist under början av våren, övriga förluster/poängtapp så var vi tyvärr inte riktigt påkopplade och får skylla oss själva. Efter en tung förlust mot Lödde samlades vi för ett möte, ett möte där vi bestämde oss för att knyta näven i fickan och göra jobbet som krävs med allt vad det innebar för att vända den negativa trenden. Något som vi också gjorde de fyra sista helgerna. Första helgen efter fick vi vinst på WO, helgen efter det gör vi en bra första halvlek mot Hässleholm innan de blir för starka i andra halvlek och spelar den bästa fotbollen vi stött på under våren, tredje helgen gör vi en kanoninsats mot seriesegrarna (som de senare blev) Torn och får ett 0-1 mål i baken (som lika rättvist kunde varit vårt) efter en fast situation på  matchens sista spark. Trots detta hade vi på grund av andra resultat allting i egna händer inför sista omgången när vi återigen skulle möta seriejumbon Klagshamn, denna gång i serien och en helt avgörande match för att få stanna kvar. Istället för att vika ner sig efter den sura förlusten mot Torn spelar vi här ut hela vårt register och besegrar Klagshamn med 4-0. Vi kan andas ut och konstatera att vår målsättning lyckades, vi var kvar i division 1 stärkta av vårens erfarenheter. Detta tack vare en spelartrupp som inte bara är talangfulla fotbollsmässigt, utan även som människor med höga personliga målsättningar och en stark vilja att lyckas, som nu också vuxit in i den större kostymen.



Höstsäsongen kickade igång för någon vecka sedan med träningar och även om närvaron varit lite låg till en början på grund av sommarjobb samt att vi fick återbud till vår tilltänkta träningsmatch så känns vi redo för hösten. Vi har fortsatt en väldigt ung snittålder som juniorlag, men med de erfarenheter som våren gett oss i form av bra och tuffa matcher och träningar i P19 och A-lagsmiljö, samt då att vi blivit mer samspelta, så finns det nu förhoppningar om att ta ytterligare kliv som lag. Tyvärr (för vår del) flyttar vår lagkapten Lucas Lööw till USA för nya äventyr på college. På plussidan tillgängliga för match kommer istället Jonte, Joel och Axel tillbaka in efter skador samt Wille som gör comeback i mål på söndag efter sin utlåning till Österlen. Lägg till ett spännande nyförvärv från Tyskland i form av Janni också så ser höstens trupp högintressant ut. 



Nu ser vi fram emot en höstserie med elva riktigt bra matcher i en heltäckande Skåne division 1 serie, en serie som är den bästa jag varit med om på tre år innehållandes topp tio från i våras och två nya lag in i form av Lilla Torg och Linero. Förhoppningsvis är där dessutom lite fler av våra bortalag som vill komma till vår fantastiska anläggning och spela än vad det var i våras när vi fick inkassera dubbla WO-vinster här hemma…

 

 

På söndag är det seriepremiär 14:00 på Sandskogens IP Plan A. Kom dit och stötta laget på plats så ses vi där!!


Nyhetsarkiv
Inför säsongen 20242024-01-21 21:36
2023-06-19 11:18
Nyförvärv till P19!2022-12-13 09:58
Utmärkelser 20222022-11-01 09:29
Mörker i Lödde, igen2022-08-14 21:43
Höststart!2022-08-04 17:01
Bortamatch (igen)2022-05-08 15:12
Nyförvärv2022-05-03 14:34
Uttåg ur DM2022-04-27 22:32
Tidig söndagsmatch2022-04-25 13:20
Påskmatch2022-04-17 19:14
Seriepremiären avklarad2022-04-08 23:44
 
Våra sponsorer