Följ oss på Instagram
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Fotbollsförening
GLÄDJE GEMENSKAP UTVECKLING
Det satt långt inne
2023-03-13 14:51
Glädje vid Selmas ledningsmål - Ystad iF FF dams första mål!

och det blev tyvärr andra raka förlusten. Dock ett stort steg framåt i vårt gemensamma arbetssätt och spelsystem. 

Inledningen på matchen var vår och vi jobbade med hög press och vann flera dueller på mittplan. Vi gjorde det svårt för motståndarna och de lyckades inte få till något organiserat spel. Vi hade flera bra omställningar och var hetast när bollen hittade in i straffområdet och lyckades göra vårt första mål. Selma Nilsson Kohnke blev historisk genom att göra Ystad IF FF dams första tävlingsmål. Fantastiskt! Detta ger oss mod och energi och vi är jobbiga för motståndarna.

 

Vi varierar vårt arbetssätt för att under året kunna vara flexibla och i denna matchen också orka i 90min. Konsekvensen blev att motståndarna fick större bollinnehav och vi fick fokusera på försvarsspelet och kvitteringen närmade sig. Lite olyckligt kom utdelningen på en hörna efter en skarv då vi missar i markeringen men vi lär oss att det går snabbt.

 

Fortsatt var det ett stort bollinnehav för IFK men vi jobbar hårt tillsammans och är solida i vårt försvarsspel. Vi är snabba i omställningarna och när vi kontrade blev det farligt och stolpen räddade IFK Osby från att få plocka ut ännu en boll från nätmaskorna.

 

I andra halvlek fick vi fortsätta jobba hårt i vårt försvarsspel, trötthet och justeringar skapade större ytor för motståndarna i kombination med att de blev mer direkta i sitt spel och slog passningar bakom backlinjen och använde kanterna mer systematiskt. Vi stod upp bra tillsammans, stöttade och pushade varandra och skapade en del chanser på omställningar men tillslut fick IFK Osby rättvist, men surt, in ledningsmålet och vann matchen med 2-1.

 

Vi är nöjda med vår prestation och går med positiva erfarenheter in i en ny vecka med 2 träningar och 3 tävlingsmatcher. Kul! Nu är målet att alla ska komma igång med mycket matchtid och samla på sig erfarenheter.

 

På instagram @yiffotboll hittar ni superfina bilder från matchen som en fotograf tog

Foto: Peter Reimer/Hemmamatch.nu

 

Önskan från spelare och ledareteametär att det hade varit kul om någon med något mer utvecklad kamera än mobil har möjlighet att dokumentera lagets matcher samt klippa ihop lite inför match till instagram osv Alltså någon med kamera, lite tid och intresse för redigering och kuliga effekter, joina oss!

 

Heja YIF FF Dam!!

 

#yiffotboll #glädje #gemenskap #utveckling #tillsammansärvistarka #hållbarförening #yifffdam

 

 

 
Våra sponsorer