Följ oss på Instagram
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ystads IF Fotbollsförening
GLÄDJE GEMENSKAP UTVECKLING
Om klubben

Som fotbollsförening vill vi arbeta för att vara en hållbar förening för alla, som ger våra ungdomar möjligheten att utvecklas till goda fotbollsspelare och kamrater. Våra ledord är glädje, gemenskap och utveckling. Sportsligt vill vi ge våra ungdomar en fotbollsutbildning av hög kvalité och som ger bästa möjliga förutsättningar för spel i föreningens representationslag som en del i deras fotbollskarriär.

 

Idag är vi över 400 barn och ungdomar i verksamheten samt ca 40 aktivitetsledare. Dessutom har föreningen en barncoach, Anna Björklund, vars uppdrag är att coacha ledare och barn i fotbollens spela, lek och lär samt YIF FF:s vita tråd. Anna är även ungdomsansvarig i föreningen och jobbar med att koordinera verksamheten från boll & lek till vårt äldsta ungdomslag U19.

Vi har valt att starta vår verksamhet vid 5 års ålder och Hans Nilsson Dahlin är ansvarig för uppstarten av nya barngrupper. Vi tränar en gång i veckan under lördag förmiddag.

 

För att utveckla verksamheten ytterligare ett steg har föreningen inför 2021 satsat på att anställa Tony Ard med uppdraget att coacha ledare och spelare i spelformen 11 mot 11 med målet att förbereda spelarna för spel i föreningens representationslag. 

Föreningens representationslag spelar i div 4 och vi har som mål att klättra i seriesystemet med fokus på spelare som fostrats i vår verksamhet. Idag har vi inget damlag men just nu är vi planeringsstadiet för en damsektion och struktur för hur uppstarten av vårt damlag ska fungera och bygga på våra egna produkter.

 

Utöver fotbollsverksamheten driver Ystad IF FF en del arrangemang som Midsommarfirandet på Midsommarängen vid Saltsjöbaden, Team Sportia Cup och MFF sommarfotboll på Sandskogens IP. Vi är dessutom engagerade i en del samhällsengagemang som TAGE-hyllan, Sommarlov i Fridhem, lovaktiviteter samt ett samarbete med en skola i Sierra Leone.

 

I denna organisationen tar vi hjälp av vår Vitamingrupp som i huvudsak består av föräldrar men har vi flera fantastiska eldsjälar och vi har såklart plats för fler! Förutom styrelsen så har vi några nyckelpersoner som bör nämnas. Stig Olsson som trots sin ålder driver Midsommarfirandet, Frans Karlsson som jobbar i teamet kring arrangemanget Team Sportia och Jocke Andersson som är föreningens alltiallo. Ovärderligt jobb!

Vi välkomnar er till Sandskogens IP för ta del av vår förenings fantastiska verksamhet!

Heja YIF FF!! Tillsammans är vi starka!!

 
Våra sponsorer